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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Запечена індичка: рецепт приготування

Все буде смачно

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно» Сергій Калінін розповів, як приготувати ідеальну запечену індичку для різдвяного столу. Птах змащується прянощами і фарширується яблуками та апельсинами, що надає йому неймовірного аромату та чудово підкреслює смак ніжного м’яса. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати запечену індичку, і насолоджуйтеся цією вишуканою стравою.

Інгредієнти:

  • індичка – 7 кг
  • апельсини – 600 г
  • часник – 4 зубчики
  • яблука (кисло-солодких сортів) – 900 г
  • гірчиця-соус – 1 ст.л.
  • сіль – 140 г
  • соняшникова рафінована олія – ​​3 ст.л.
  • розмарин – 1/4 ч.л.
  • чебрець – 1/4 ч.л.
  • орегано – 1/4 ч.л.
  • паприка – 1/2 ч.л.
  • м’ята – 1/4 ч.л.
  • коріандр – 1/4 ч.л.
  • чорний перець – 1/2 ч.л.

Інгредієнти для журавлинного соусу:

  • журавлина – 150 г
  • цукор – 50 г
  • білий портвейн – 100 мл
  • апельсин – 1 шт.
  • вершкове масло (82,5%) – 25 г

Читайте також: Буженина з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Змішайте сухі мелені трави, прянощі, гірчицю, часник, сіль, цедру і сік одного апельсина. Отриманою сумішшю змастіть індичку, а також стінки її черевної порожнини.
  2. Апельсини і яблука почистіть від шкірки. Яблука розріжте навпіл і виріжте серцевину. Нафаршируйте фруктами індичку.
  3. Ніжки птиці сховайте в імпровізовані «кишеньки». Крила підверніть під тушку. Викладіть індичку на деко, натріть сіллю і змастіть рафінованим соняшниковою олією.
  4. На дно дека налийте стакан води. Загорніть індичку в пергамент, а потім – в фольгу. Залиште при кімнатній температурі на 1 годину.
  5. Потім поставте птицю в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 3,5 години. Вийміть індичку, зніміть пергамент і фольгу.
  6. Полийте тушку жиром, який скупчився на дні дека. Поставте індичку назад в духовку ще на 20-30 хвилин, щоб підрум’янилася.
  7. Готову індичку накрийте фольгою і залиште на столі на 20-30 хвилин.
  8. Приготуйте журавлиновий соус: зніміть з апельсина тонкий шар шкірки і дрібно наріжте. Залийте шкірку окропом на 1 хвилину. Нагрійте портвейн і підпаліть його. Коли алкоголь випарується, додайте до нього журавлину, свіжовичавлений сік і цедру апельсина. Доведіть до кипіння і проваріть 7-8 хвилин. Отриману масу перетріть через сито, додайте цукор і поставте на вогонь. Зніміть соус з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте соус, поки масло повністю не розчиниться.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.