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
Гусак, фарширований гречкою: рецепт покроковий | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Гусак, фарширований гречкою: рецепт приготування

Все буде смачно

Не можете обрати ефектну та смачну страву для різдвяного столу? Кухар Ігор Місевич радить приготувати фаршированого гусака. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт гусака, фаршированого гречкою.

Інгредієнти:

  • тушка гусака – 4 кг
  • гречка – 300 г
  • молоко – 750 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • гусячий потрух (серце, шлунок, печінка)
  • філе грудки
  • печериці – 300 г
  • батон – 250 г
  • часник – 3 зубчики
  • петрушка – 0,5 пучка
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • вода – 1 л + 50 мл
  • вино – 0,75 л
  • сіль – 2,5 ст. л.
  • чорний мелений перець – 1 ст. л.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • цукор – 1,5 ч. л.
  • кукурудзяна мука – 80 г

Читайте також: Рулет з індички в апельсиновій глазурі: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте тушку гусака. Видаліть каркас з кісток. Змішайте сіль і чорний перець – натріть тушку всередині і зовні. Налийте в миску воду і вино, покладіть туди гусака. Поставте в холодильник на 34 години.
  2. Приготуйте начинку. Серце, шлунок і печінку залийте молоком на 1015 хв. На сухій сковороді посмажте гречку протягом 4 хвилин. Потім відваріть її до напівготовності протягом 8 хвилин. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. Помніть овочі, щоб пустили сік, і обсмажте їх на олії протягом 23 хвилин до пом’якшення.
  3. Часник розчавіть. Дрібні печериці залиште цілими, а великі поріжте на 4 частини. Петрушку дрібно наріжте. Потрух наріжте невеликими кубиками. Додайте до овочів гриби і смажте, помішуючи, протягом 3 хвилин. Додайте потрух і смажте ще протягом 5 хвилин.
  4. Посоліть і поперчіть начинку, додайте петрушку і часник, перемішайте і зніміть з вогню. Змішайте з гречкою і остудіть.
  5. Батон очистіть від скоринки, залийте молоком, а потім відіжміть. Збийте до однорідності яйця. Змішайте начинку з яйцями і батоном.
  6. Вийміть гусака з маринаду і обсушіть. Зашийте отвір у шиї і нещільно нафаршируйте начинкою, уклавши всередину смужки філе.
  7. Зашийте черевце і обв’яжіть ніжки. Зробіть кілька проколів голкою в тушці. Деко застеліть фольгою і налийте в нього води. Викладіть на деко крильця гусака, а зверху на них – тушку спинкою вниз. Загорніть гусака в фольгу. Поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте протягом 1,5 години. За 30 хвилин до готовності приберіть фольгу і змастіть гусака сумішшю соєвого соусу, води, цукру та оливкової олії.
  8. Через півгодини вийміть з духовки і приберіть нитки. Подавайте цілим, а на столі розріжте на порції.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.