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
Тістечка «ялинка»: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Тістечка «ялинка»: рецепт приготування

Все буде смачно

Домашні десерти на новорічному столі порадують і дорослих, і маленьких. Пропонуємо вам приготувати бісквітні тістечка «ялинка» з малиновим компоте та мусом «ройбуш». Цей ніжний десерт запам’ятають ваші гості та будуть вимагати ще! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт тістечок «ялинка».

Інгредієнти для бісквіту:

  • борошно – 200 г
  • вершкове масло (82,5%) – 150 г
  • молоко (2,5%) – 120 мл
  • яйця – 11 шт.
  • цукрова пудра – 125 г
  • червоний гелевий барвник – 4 краплі
  • зелений гелевий барвник – 6 крапель

 Інгредієнти для малинового компоте:

  • малина – 300 г
  • цукор – 100 г
  • желатин – 5 г
  • вода – 30 мл

Інгредієнти для мусу «ройбуш»:

  • білий шоколад – 540 г
  • вершки (33%) – 750 мл
  • заварний чай ройбуш – 10 г
  • желатин – 20 г
  • вода – 120 мл

Читайте також: Французький кіш з індичкою: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте заварний бісквіт: розтопіть масло, додайте молоко і борошно. Нагрівайте, помішуючи, до утворення оксамитової скоринки стінках посуду. Перекладіть тісто в миску, додайте яйця та жовтки, перемішайте до однорідності.
  2. Відкладіть ¼ частину тіста, змішайте її з червоним гелевим барвником. До тіста, що залишилося, додайте зелений гелевий барвник. Збийте білки з цукровою пудрою до стійких піків. ¼ частину білків змішайте з червоним тістом, іншу – з зеленим.
  3. Перекладіть червоне тісто та 1/3 зеленого тіста на дека з перграментом, розрівняйте. Випікайте коржі по 8 хв. за температури 170°С. Остудіть. Так само спечіть ще 2 зелених коржі, розділивши залишок тіста навпіл. Має вийти 3 зелених бісквіти та 1 червоний.
  4. Для компоте – малину змішайте з цукром, прогрійте до розчинення цукру 10 хв. Зніміть з вогню. Желатин замочіть у воді на 20 хв. З‘єднайте набряклий желатин з малиновою масою. Перемішайте до розчинення желатину.
  5. Розлийте отриману масу по силіконових формах. Залиште остигати на 30 хв., потім приберіть у холодильник на 4 год.
  6. Для мусу – вершки нагрійте з чаєм ройбуш до появи перших бульбашок, зніміть з вогню. Розтопіть на паровій бані білий шоколад, влийте гарячі вершки, перемішайте. Додайте желатин, попередньо замочений у воді на 20 хв. Перемішайте масу до розчинення желатину.
  7. Зніміть суміш з парової бані, перебийте занурювальним блендером. Дайте охолонути до кімнатної температури. Потім змішайте зі збитими вершками, накрийте плівкою та поставте у холодильник на 10 хв.
  8. Зробіть з картону 6 півкіл. По них виріжте 6 півкіл з зеленого бісквіту. Згорніть картонну заготовку у вигляді конуса, закріпіть скотчем. Виріжте 6 кіл з червоного бісквіту, прикладаючи до нього основу конуса з картону.
  9. Встановіть картонні конуси у склянки вершиною донизу. Всередину конусів вставте заготовки з зеленого бісквіту, формуючи з них конус. Заповніть конуси з тіста на 2/3 мусом, викладіть у кожне тістечко компоте і докладіть мус до країв.
  10. Накрийте заготовками з червоного бісквіту. Відправте конуси у морозилку на 8 год.
  11. Для оздоблення – розтопіть цукор з водою та лимонною кислотою, проваріть 3 хв. Зніміть з тістечок картон. Прикрасьте кондитерською посипкою, приклеюючи її на цукровий сироп.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.