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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Новорічний імбирний торт з пряничним будиночком: рецепт приготування

Все буде смачно

Імбирний торт стане головною прикрасою вашого новорічного столу! Цей десерт складається з бісквітних коржів, імбірного крему та ганошу. Торт оздоблюється пряничним будиночком та ялинками. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт новорічного імбирного торту з пряничним будиночком та дивуйте своїх гостей.

Інгредієнти для бісквіту:

  • чорний шоколад (78%) – 270 г
  • борошно – 320 г
  • цукор – 300 г
  • яйця – 2 шт.
  • варене згущене молоко – 200 г
  • вершкове масло – 80 г
  • інвертний сироп – 40 мл
  • вода – 160 мл
  • харчова сода – 4 г
  • розпушувач – 10 г
  • мелена кориця – 20 г
  • мелений імбир – 3 г
  • мелена гвоздика – 1 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • сіль – 5 г

Інгредієнти для ганашу:

  • чорний шоколад (78%) – 180 г
  • згущене молоко незбиране – 250 мл
  • вершки (33%) – 200 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • ванільний цукор – 8 г

Інгредієнти для імбирного крему:

  • вершки (33%) – 500 мл
  • корінь імбиру – 40 г
  • цукрова пудра – 90 г

Читайте також: Торт з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте пряничне тісто: змішайте абрикосовий джем з меленою корицею та меленим імбиром. Нагрійте на водяній бані до появи бульбашок. Додайте вершкове мало, перемішайте. Додайте збиті з цукровою пудрою яйця.
  2. Всипте борошно, просіяне з содою. Замісіть тісто. Поставте його у холодильник на 6-8 год. Потім розкачайте тісто між двома листами пергаменту до товщини 5 мм. Виріжте корж, діаметром 28 см. Відправте у духовку на 15 хв. за температури 180°С.
  3. Приготуйте бісквіт: збийте вершкове масло з цукром до пишності. Додайте яйця, ще раз збийте. Розтопіть шоколад та влийте у масляну суміш.
  4. Змішайте борошно, сіль, розпушувач, мелену корицю, мелений імбир, мелену гвоздику, мелений мускатний горіх. Поступово введіть суху суміш у масляно-шоколадну. Паралельно додавайте порціями сметану.
  5. Змішайте інвертний сироп, воду та харчову соду, прогрійте до еластичності. Додайте цукрову воду у тісто, вимішайте.
  6. Дно роз´ємної  форми, діаметром 21 см,  застеліть пергаментом. Влийте бісквітне тісто у форму, випікайте 30 хв. за температури 180°С. Потім остудіть впродовж 2 год., зріжте верхню «шапку» та розріжте корж на 3 частини.
  7. Приготуйте імбирний крем: нагрійте вершки зі шматочками кореню імбиру до появи бульбашок. Зніміть з вогню, остудіть до кімнатної температури та поставте під плівкою у холодильник на 8 год.
  8. Потім процідіть імбирні вершки через сито від шматочків імбиру. Збийте з цукровою пудрою до стійких піків. Щільно накрийте крем плівкою та поставте у холодильник на 1,5 год.
  9. Приготуйте шоколадний ганаш: шоколад розтопіть на паровій бані, додайте незбиране згущене молоко, вершкове масло та ванільний цукор. Перемішайте до однорідності. Зніміть масу з парової бані. Дайте охолонути до кімнатної температури, потім додайте вершки та збийте до однорідності.
  10. Зберіть торт: викладіть на тортівницю пряничний корж. Змастіть 3 ст. л. ганашу. Зверху покладіть бісквітний корж, змастіть ганашем, що лишився. Викладіть другий бісквітний корж, змастіть вареним згущеним молоком. Накрийте останнім бісквітним коржем. Покрийте верх і боки торту імбирним кремом. Поставте торт у холодильник на 2 год.
  11. Для оздоблення торту – виріжте за допомогою шаблонів фігурки з розкачаного пряничного тіста. Перекладіть на деко з пергаментом. Випікайте 15 хв. за температури 180°С. Потім остудіть впродовж 15 хв.
  12. Приготуйте айсинг для склеювання заготовок: збийте білки з цукром до стійких піків. Перекладіть у кондитерський мішок. Нанесіть айсинг на краї заготовок для пряничного будинку, з´єднайте їх.
  13. Приготуйте айсинг для розмальовування пряників: збийте білки з цукровою пудрою та лимонним соком до м´яких піків. Перекладіть у кондитерський мішок, розмалюйте айсингом пряничні фігурки та корж-основу. На верх торту встановіть пряничний будиночок. До боків торту прикріпіть ялинки. Одну ялинку встановіть поруч із будинком. Присипте торт «снігом» з безе.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.