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
Торт-салат «Оселедець під шубою»: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт-салат «Оселедець під шубою»: рецепт приготування

Все буде смачно

Щоб надати улюбленому салату “Оселедець під шубою” новизни та креативності, можна подати його у вигляді торта. Ми пропонуємо шар буряка викладати не традиційно, а як мус. А якщо ще прикрасите зверху вершками, то це буде виглядати дуже незвично! Читайте в нашому матеріалі, як приготувати торт-салат «Оселедець під шубою» покроково.

Інгредієнти: 

  • оселедець (малосольний) – 1 шт.
  • буряки – 6 шт.
  • яйця курячі – 3 шт.
  • морква – 3 шт.
  • картопля – 3 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • яйця перепелині – 6 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • гірчиця (соус) – 20 мл
  • желатин – 45 г
  • олія – 130 мл
  • вершки (33%) – 160 мл
  • білий винний оцет – 20 мл
  • вода – 220 мл
  • цукор – 8 г
  • сушений чебрець – 3 г
  • мелений лавровий лист – 1 г
  • мелений духмяний перець – 1 г
  • сіль – 25 г

Читайте також: Марокканський салат: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Поріжте кубиком почищену цибулю. Змішайте лимонний сік, воду, олію, сіль та цукор. Перекладіть цибулю в маринад, перемішайте, лишіть на 15 хв. Відкиньте на сито.
  2. Приготуйте майонез: збийте перепелині яйця, цукор, сіль, сушений чебрець, мелений лавровий лист, мелений духмяний перець та гірчицю. Поступово влийте олію. Додайте білий винний оцет, перемішайте. Накрийте плівкою та відправте у холодильник на 10 хв.
  3. Розберіть оселедця на філе, видаліть дрібні кісточки, поріжте рибу кубиком. Відварені курячі яйця, моркву та картоплю очистіть і натріть на терці.
  4. Кільце від роз´ємної форми (19 см) змастіть олією, встановіть на тарілку. У форму викладіть шар картоплі, посоліть. Зробіть на картоплі щільну «сітку» майонезом. Викладіть оселедець, розрівняйте. Зверху покладіть мариновану цибулю, змастіть майонезом. Потім викладіть яйця і знову майонез. Останнім шаром розподіліть моркву, присипте сіллю. Відправте основу салату на 2 год. у холодильник.
  5. Приготуйте буряковий мус: желатин замочіть у воді на 20 хв., потім розпустіть на паровій бані. Буряки очистіть, поріжте довільним шматками, перебийте на пюре. Додайте вершки, збийте, потім додайте розтоплений желатин та сіль, змішайте блендером.
  6. Зніміть форму з основи салату. Встановіть більшу за діаметром форму (21 см). Вилийте буряковий мус. Від центру до країв бурякового мусу накрапайте по спіралі вершки, зробіть розводи зубочисткою. Відправте салат у холодильник на 2 год.
  7. Потім зніміть форму.

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.