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
Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Гратен з ескалопа з картоплею: рецепт приготування

Все буде смачно

Гратен – це традиційна французька страва, що складається із запеченої картоплі з вершковим соусом та прянощами. Ми пропонуємо подати до новорічного столу цю смачну страву з додаванням свиної корейки. Таким чином, вона стане більш поживною та ситною – і ваші гості точно не залишаться голодними. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт гратена з ескалопа з картоплею.

Інгредієнти:

  • свинина (корейка) – 600 г
  • картопля – 6 шт.
  • цибуля – 5 шт.
  • морква – 3 шт.
  • сметана (20%) – 250 мл
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • томатний сік – 250 мл
  • горілка – 125 мл
  • діжонська гірчиця – 120 мл
  • олія – 90 мл
  • чебрець – 18 гілочок
  • панірувальні сухарі – 90 г
  • сушений базилік – 2 г
  • мелений імбир – 3 г
  • цукор – 8 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 25 г

Читайте також: Кролик по-канарськи з солоною картоплею: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Свинячу корейку наріжте та відбийте. Перекладіть у суміш томатного соку та горілки, накрийте плівкою та відправте у холодильник на 1 год.
  2. Очистіть та наріжте напівкільцями цибулю. Обсмажте 10 хв. на сковороді з олією, додавши  мелений імбир, сіль та цукор. Зніміть карамелізовану цибулю з вогню.
  3. Помиту неочищену картоплю розріжте на четвертини. Моркву почистить, наріжте брусочками та змішайте з картоплею. Додайте олію, сіль та сушений базилік. Перемішайте, залиште на 5 хв.
  4. 6 листів фольги змастіть олією, викладіть картоплю з морквою. Полийте заправкою зі сметани та діжонської гірчиці. Зверху викладіть відбите й замариноване м‘ясо. Полийте маринадом, присипте сіллю та перцем. Покладіть чебрець.
  5. Поверх викладіть карамелізовану цибулю, ще раз полийте сметанно-гірчичною заправкою, потім присипте тертим сиром. Накрийте начинку вільними краями фольги.
  6. Перекладіть «конвертики» на деко, відправте у розігріту до 180°С духовку на 40 хв. За 10 хв. до готовності розкрийте фольгу, присипте страву панірувальними сухарями. Готову страву – прикрасьте подрібненою петрушкою.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.