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
М‘ясні кульки на шпажках із соусом «моле поблано»: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

М‘ясні кульки на шпажках із соусом «моле поблано»: рецепт приготування

Все буде смачно

Ніжні м’ясні кульки з індички, запечені в духовці, стануть відмінним варіантом як для обіду, так і для святкової вечері. До цього блюда подається пікантний соус «моле поблано» з томатів, перцю чилі та тертого шоколаду. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати м’ясні кульки на шпажках із соусом «молі поблано».

Інгредієнти:

  • мале філе індички – 2 шт.
  • борошно – 50 г
  • томатна паста – 60 мл
  • томатний сік – 250 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 40 мл
  • смалець – 100 г
  • вода – 500 мл
  • тортилья – 2 шт.
  • чорний хліб – 140 г
  • панірувальні сухарі – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • цибуля зелена – 5 стебел
  • часник – 3 зубчики
  • діжонська гірчиця – 40 мл
  • перець чилі – 250 г
  • гарбузове насіння – 40 г
  • мигдаль – 80 г
  • аніс – 4 г
  • майоран – 2 г
  • гвоздика мелена – 1 г
  • кориця мелена – 8 г
  • кунжут – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • шоколад чорний гіркий (70%) – 90 г
  • сіль – 10 г                                                        

Читайте також: Котлети по-аджарськи: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Мале філе індички наріжте шматками та пропустіть через м’ясорубку разом з зеленою цибулею. Додайте до фаршу подрібнену ріпчасту цибулю, часник, м’яке вершкове масло, сіль, чорний мелений перець, майоран, діжонську гірчицю, борошно, томатну пасту та яйце.
  2. Вимішайте фарш, сформуйте з нього кульки розміром з яйце. Обкачайте їх в сухарях, обсмажте на олії 10 хв.
  3. На шпажки, замочені у воді, нанизайте по три м’ясні кульки. Покладіть шпажки на деко з пергаментом та запікайте 15 хв. за температури 200°С.
  4. Для соусу – розріжте на частини почищений перець чилі, залийте окропом та дайте настоятися 2 хв. Відкиньте на друшляк, обсмажте перець 1 хв. на розтопленому смальці. Відкладіть.
  5. З чорного хліба зріжте скоринку, покришіть разом з тортильями на сковорідку, де смажився перець. Обсмажте на смальці до рум‘яної скоринки.
  6. Складіть у чашу блендера гарбузове насіння, мигдаль, зерна анісу та насіння червоного перцю. Змеліть до однорідності, перекладіть суміш на сковорідку до хлібних крихт. Додайте кунжут, корицю та гвоздику, влийте воду, томатний сік, покладіть томатну пасту. Тушкуйте 15 хв.
  7. Потім додайте обсмажений гострий перець, тертий на дрібній тертці чорний шоколад та перебийте соус на пюре. Подавайте разом з індичими фрикадельками.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.