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
Кролик у хлібному соусі: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кролик у хлібному соусі: рецепт приготування

Все буде смачно

Кролик, тушкований у хлібному соусі, виходить неймовірно ароматним та ніжним. Кефірний маринад з ялівцем, чебрецем і розмарином розм’якшує волокна м’яса, а соус з чорного хліба, вина і бекону підкреслює його вишуканий смак. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт кролика у хлібному соусі.

Інгредієнти:

  • тушка кролика – 2 кг
  • вершкове масло – 25 г
  • бекон сирокопчений – 50 г
  • розмарин сушений – 2 г
  • чебрець сушений – 2 г
  • часник – 1 зубчик

Інгредієнти для маринаду:

  • кефір (2,5%) – 500 мл
  • часник – 3 зубчики
  • цибуля – 1 шт.
  • ягоди ялівцю – 10 шт.
  • розмарин сушений – 2 г
  • чебрець сушений – 2 г
  • чорний  мелений перець – 6 г
  • сіль – 5 г

Інгредієнти для соусу:

  • вершкове масло – 25 г
  • чорний хліб (свіжий) – 100 г
  • бекон сирокопчений – 50 г
  • цибуля – 1 шт.
  • біле сухе вино – 200 мл
  • вода – 200 мл

Читайте також: Реберця в пергаменті під соусом «барбекю»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: додайте до кефіру вичавлений часник, подрібнену цибулю, а також розтерті у ступці ягоди ялівцю,  сушений розмарин, чебрець, чорний мелений перець та сіль. Перемішайте.
  2. Покладіть у маринад розділену на шматочки тушку кроля, поставте на 12 год. у холодильник. Потім просушіть шматочки паперовими рушниками.
  3. Покладіть на пательню вершкове масло і частину порізаного кубиками бекону, обсмажте впродовж 2 хв. Додайте сушений розмарин, сушений чебрець та вичавлений через прес часник. Потім викладіть на пательню шматки кролика і обсмажте до рум‘яності з обох боків впродовж 10 хв.
  4. Для соусу – обсмажте на вершковому маслі кубики чорного хліба. Потім обсмажте впродовж 5 хв. порізаний смужками бекон та кільця цибулі. Додайте біле сухе вино та воду, тушкуйте 15 хв. до зменшення об‘єму маси вдвічі. Посоліть та перебийте соус до однорідності.
  5. Вилийте соус на дно форми, покришіть у нього підсмажений хліб, зверху викладіть обсмажені шматки кролика та полийте маслом, у якому він смажився. Запікайте 1 годину за температури 180°С.

Читайте також: Щука з жульєном під соусом нантуа: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.