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
Салат «Ялинкові іграшки»: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Салат «Ялинкові іграшки»: рецепт приготування

Все буде смачно

Пропонуємо вам один із найоригінальніших варіантів подачі новорічного салату – у вигляді ялинкових іграшок. Сам процес формування таких їстівних кульок дуже веселий і творчий, а значить до нього із задоволенням долучаться діти. Салат виходить дуже смачним і ситним, до того ж, завжди цікаво дізнатися, яка начинка ховається всередині кульки. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт салату «Ялинкові іграшки».

Читайте також: Салати на Новий рік 2018 – топ-10 рецептів

Інгредієнти:

  • буряк (середній) — 1 шт.
  • морква (середня) — 2 шт.
  • картопля (середня) — 3 шт.
  • плавлений сирок — 1 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • волоські горіхи — 50 г
  • яйця — 2 шт.
  • філе оселедця — 1 шт. (200 г)
  • твердий сир «гауда» — 100 г
  • цибуля — 1 шт.
  • сіль — 10 г
  • кріп — 10 гілочок
  • оливки (без кісточок) — 3 шт.
  • паприка — 30 г

Інгредієнти для пісочно-листкового тіста:

  • борошно — 260 г
  • вершкове масло — 200 г
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 5 г
  • яблучний оцет (57%) — 20 мл
  • вода — 125 мл
  • куркума — 3 г

Інгредієнти  для соусу:

  • мариновані огірки (середні) — 3 шт.
  • часник — 3 зубчики
  • сметана (20%) — 250 мл
  • гірчиця — 40 мл
  • лимон — 1 шт.
  • кріп — 2 гілочки
  • сіль — 5 г
  • чорний мелений перець — 1 г

Спосіб приготування:

  1. Для тарталеток: борошно перемішайте з куркумою,  додайте натерте масло,  перетріть у крихту. Змішайте яйце, сіль, оцет та крижану воду, влийте в борошняну суміш.
  2. Вимісіть тісто і покладіть у холодильник на 30 хвилин. Потім тонко розкатайте, виріжте кружальця. Наліпіть їх на перевернуті форми для кексів,  випікайте 57 хв. за температури 200 °C.
  3. Для соусу: подрібнені мариновані огірки без шкірки, часник, сік лимона, кріп, гірчицю, сіль та перець перебийте до однорідності. Додайте сметану, перемішайте та дайте настоятися.
  4. Підготуйте три салатні основи. Для першої: змішайте половину відвареного натертого буряка з третиною відвареної натертої картоплі, заправте соусом.
  5. Для другої: з‘єднайте відварену натерту картоплю, що залишилася, з тертим плавленим сиром, подрібненим оселедцем та соусом. Для третьої маси  змішайте відварену натерту моркву, тертий твердий сир, відварені натерті яйця та соус.
  6. З трьох різних мас сформуйте кулі. У бурякові  вкладіть подрібнену мариновану цибулю та шматок оселедця. Обкатайте у натертому буряку і подрібнених горіхах.
  7. У картопляні  вкладіть оливку без кісточки та обкатайте у подрібненому кропі. У  морквяно-сирні кулі покладіть четвертину горіха, обкатайте у паприці. Викладіть кулі на тартарлетки.

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.