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
Рецепти салатів олів'є: топ-5 | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Рецепти салатів олів’є: топ-5

Все буде смачно

Коли ми говоримо про всіма улюблене свято Новий рік, то відразу ж уявляємо собі ялинку, гірлянди, подарунки, шампанське і, звичайно ж, олів’є. Крім класичного варіанту цього салату, існує ще кілька оригінальних версій: з морепродуктами, рибою та грибами. Читайте в нашому матеріалі покрокові рецепти салатів олів’є: ми приготували для вас топ-5 найсмачніших ідей!

Олів’є по-радянськи

Інгредієнти:

  • відварена картопля – 7 шт.
  • відварена морква – 5 шт.
  • мариновані огірки – 6 шт.
  • зелений консервований горошок – 1 банка
  • зварені яйця – 6 шт.
  • докторська ковбаса * – 300 г
  • сметана – 100 г
  • домашній майонез – 200 г
  • сіль – за смаком

* Ковбасу можна замінити на варене м’ясо

Спосіб приготування:

  1. Нарізаємо всі продукти дрібними кубиками, перемішуємо і заправляємо домашнім майонезом і сметаною.

Олів’є з креветками, авокадо і домашнім майонезом

Інгредієнти:

  • відварені та очищені креветки – 200 г
  • авокадо – 1 шт.
  • відварена морква – 2 шт.
  • свіжі огірки – 2 шт.
  • зелений консервований горошок – 1 банка
  • відварені курячі яйця – 2 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.

Інгредієнти для майонезу:

  • кеш’ю – 1 стакан
  • авокадо – 1 шт.
  • суха гірчиця – 1 ст. л.
  • білий винний оцет – 1 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.
  • оливкова олія – ​​3 ст. л.
  • сіль морська – за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • часник – за смаком

Спосіб приготування:

1. Моркву та огірки нарізаємо невеликими кубиками. Авокадо очищаємо від шкірки і кісточки, нарізаємо невеликими кубиками. З’єднуємо овочі, додаємо горошок, дрібно нарізану цибулю і сіль.

2. Для приготування майонезу – промиваємо кеш’ю і залишаємо його в холодній воді на 2-3 години. Потім зливаємо воду і завантажуємо в блендер з іншими інгредієнтами для майонезу. Перемелюємо до однорідного стану. За потреби додаємо 1 ложку холодної води. Готовим соусом заправляємо салат.

Читайте також: Салат олів’є до Нового року 2018: класичний рецепт

Олів’є по-генделевськи

Інгредієнти:

  • відварена картопля – 4 шт.
  • відварена морква – 3 шт.
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • мариновані огірки – 3 шт.
  • квашене яблуко – 1 шт.
  • зелений горошок – за смаком
  • відварена куряча грудка – 200 г
  • копчена індичка (червоне м’ясо) – 100 г
  • відварена телятина – 100 г
  • відварені курячі яйця – 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • анчоуси – 2 шт.
  • домашній майонез – 250 г
  • перець болгарський – за смаком
  • оливкова олія – ​​1 ч. л.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Квашене яблуко очищаємо від шкірки і насіння. Білки відділяємо від жовтків (жовтки відкладаємо для соусу).
  2. Решту інгредієнтів дрібно нарізаємо, заливаємо салат більшою частиною майонезу, обережно перемішуємо і ставимо в морозилку на 10 хвилин.
  3. Коли спливе цей час, дістаємо салат, розкладаємо його на листках салату, поливаємо кожну порцію залишками соусу і прикрашаємо анчоусами.

Вегетаріанський олів’є з печерицями

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.
  • курячі яйця – 4 шт.
  • солоні огірки – 4 шт.
  • морква – 1 шт.
  • зелений консервований горошок – 1 банка
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • домашній майонез – 150 г
  • свіжі шампіньйони – 200 г

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, яйця і моркву відварюємо, очищуємо і нарізаємо кубиками. Солоні огірки також нарізаємо кубиками.
  2. Ріпчасту цибулю та печериці нарізаємо і обсмажуємо до золотистої скоринки на рослинному маслі.
  3. У салатник викладаємо всі овочі, цибулю, гриби, зелений горошок і заправляємо домашнім майонезом.

Рибний олів’є

Інгредієнти:

  • відварена картопля – 4 шт.
  • зварені яйця – 5 шт.
  • солона червона риба – 200-300 г
  • заморожений зелений горошок – 200 г
  • солоні огірки – 3-4 шт.
  • майонез – за смаком
  • зелень – за смаком
  • червона ікра – 10 г

Спосіб приготування:

  1. Горошок відварюємо і охолоджуємо.
  2. Картоплю, огірки, яйця і рибу нарізаємо дрібними кубиками і викладаємо в миску.
  3. Додаємо в салат горошок і заправляємо домашнім майонезом. Страву можна прикрасити зеленню і червоною ікрою.

Більше рецептів на Новий рік 2018 ви знайдете за посиланням.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.