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
Жельовані свинячі ніжки: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Жельовані свинячі ніжки: рецепт приготування

Все буде смачно

Холодцем вже нікого не здивуєш: всі знають, всі пробували. А як щодо свинячих ніжок у желе? Нижня частина свинячої ноги складається з безлічі сухожиль та сполучної тканини, що робить її ідеальним продуктом для приготування м’ясного желе. Підкреслити смак м’яса і додати йому родзинку допоможуть запашні спеції: аніс, кориця, імбир, перець чилі. Ця страва буде виглядати по-справжньому святковою, якщо ви їй надасте круглої форми кексу. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт жельованих свинячих ніжок.

Інгредієнти:

  • свинячі ніжки – 800 г
  • молоко (2,5 %) – 250 мл
  • соєвий соус – 150 мл
  • біле кріплене вино (херес) – 50 мл
  • цукор – 25 г
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • духмяний перець горошком – 3 шт.
  • корінь імбиру – 5 см
  • зелений горошок (розморожений) – 100 г
  • перець чилі – 1 шт.

Читайте також: Курячі ніжки Дюшес: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Зробіть з заднього боку ніжок по всій довжині розріз до самої кістки. Покладіть ніжки в каструлю, залийте сумішшю води та молока і залиште вимочуватися на 2 год.
  2. Потім злийте воду з молоком і залийте ніжки чистою водою. Доведіть до кипіння, дістаньте ніжки, злийте воду та знову залийте ніжки у каструлі чистою водою.
  3. Додайте четвертинки цибулі, кільця кореню імбиру, соєвий соус, нечищену цибулину, вино, цукор, аніс, паличку кориці та горошини духмяного перцю. Готуйте 3 год. на повільному вогні з відкритою кришкою. Знімайте пінку під час приготування.
  4. Потім дістаньте з каструлі готові ніжки, остудіть їх, бульйон не виливайте. Видаліть з ніжок кісточки, м’якоть наріжте шматочками та складіть в миску. Додайте розморожений зелений горошок та слайси перцю чилі. Перемішайте.
  5. Перекладіть м’ясо з горошком та чилі у форму, додайте проціджений бульйон. Охолодіть у формі до кімнатної температури, а потім поставте у холодильник мінімум на 12 год.
  6. Перед подачею опустіть форму на кілька секунд у миску з гарячою водою, потім накрийте тарілкою та переверніть. Обережно зніміть форму зі страви.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.