PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Фаршировані свинячі ніжки: рецепт приготування

Все буде смачно

Свинячі ніжки – це не тільки холодець! З цього продукту можна приготувати ситний і ароматний рулет, який прикрасить як обідній, так і святковий стіл! Причому готувати таку страву дуже просто та швидко. Свинячі ніжки, очищені від кісток, наповнюються м’ясним фаршем, відварюються і запікаються. А після подаються з вершковим соусом “сабайон”. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт фаршированих свинячих ніжок.

Інгредієнти:

  • свинячі ніжки – 1,6 кг
  • свиняча лопатка – 1 кг
  • вода – 250 мл
  • булгур – 140 г
  • яйця – 2 шт.
  • вершки (33%) – 80 мл
  • біле сухе вино – 40 мл
  • сіль – 55 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • цукор – 25 г
  • лимон – 1 шт.
  • сушений майоран – 3 г
  • лавровий лист –  5 шт.
  • гірчична паста – 10 г
  • сушений чебрець – 9 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 8 г
  • вершкове масло – 200 г

Читайте також: Кошик з фаршу у листковому тісті з рисом і грибами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте фарш: пропустіть через м’ясорубку свинячу лопатку, додайте цедру лимона, гірчицю, сухий чебрець, чорний та білий мелений перець, сіль, мелений мускатний горіх, цукор та сушений майоран. Перемішайте та залиште настоятися.
  2. У помитих та почищених свинячих ніжок відріжте ратички та відкладіть їх. Розріжте ніжки вздовж по кістці та обережно зніміть шкіру разом з м’ясом. Нафаршируйте шкірки приготованим фаршем, щільно обмотайте кулінарною ниткою та обгорніть марлею. Зав‘яжіть кінці марлі.
  3. Відваріть нафаршировані ніжки разом з ратицями у воді з сіллю та лавровим листом впродовж 1 год.
  4. Потім дістаньте ніжки, дайте охолонути, зніміть марлю. Змастіть ніжки розтопленим вершковим маслом, загорніть у пергамент, а потім у фольгу. Викладіть на деко з пергаментом і запечіть у розігрітій до 200˚С духовці впродовж 10 хв. до рум’яної скоринки.
  5. Для приготування булгуру розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте булгур, обсмажте. Потім долийте воду, посоліть. Після закипання готуйте булгур на повільному вогні 20 хв.
  6. Для соусу «сабайон» – збийте жовтки та вершкове масло на паровій бані. Додайте біле сухе вино, сіль, чорний мелений перець, сухий чебрець. Поступово влийте вершки та варіть соус, помішуючи, до загущення.
  7. Фаршировані ніжки наріжте слайсами, подавайте з булгуром та соусом. Прикрасьте відвареними ратичками.


Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.