PCEtLVN0aWNreSBMZWZ0LS0+DQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7IH0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDEzNDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzQgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgbGVmdDowO319DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxNTAwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV80IHsgd2lkdGg6IDI0MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IGxlZnQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyBsZWZ0OjA7fX0NCjwvc3R5bGU+DQoNCjxzY3JpcHQgYXN5bmMgc3JjPSIvL3BhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tL3BhZ2VhZC9qcy9hZHNieWdvb2dsZS5qcyI+PC9zY3JpcHQ+DQo8IS0tIGV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8zIC0tPg0KDQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfNCINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzkxODM2OTIwMyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+PCEtLVN0aWNreSBSaWdodC0tPg0KDQoNCjxzdHlsZSA+DQouZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMTYwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7IHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowOyB9DQpAbWVkaWEobWluLXdpZHRoOiAxMzQwcHgpIHsgLmV4YW1wbGVfcmVzcG9uc2l2ZV8yIHsgd2lkdGg6IDE2MHB4OyBoZWlnaHQ6IDYwMHB4OyAgcG9zaXRpb246Zml4ZWQ7IHJpZ2h0OjA7fX0NCkBtZWRpYShtaW4td2lkdGg6IDE1MDBweCkgeyAuZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgeyB3aWR0aDogMjQwcHg7IGhlaWdodDogNjAwcHg7ICBwb3NpdGlvbjpmaXhlZDsgcmlnaHQ6MDt9fQ0KQG1lZGlhKG1pbi13aWR0aDogMTYyMHB4KSB7IC5leGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiB7IHdpZHRoOiAzMDBweDsgaGVpZ2h0OiA2MDBweDsgIHBvc2l0aW9uOmZpeGVkOyByaWdodDowO319DQo8L3N0eWxlPg0KPHNjcmlwdCBhc3luYyBzcmM9Ii8vcGFnZWFkMi5nb29nbGVzeW5kaWNhdGlvbi5jb20vcGFnZWFkL2pzL2Fkc2J5Z29vZ2xlLmpzIj48L3NjcmlwdD4NCjwhLS0gZXhhbXBsZV9yZXNwb25zaXZlXzIgLS0+DQo8aW5zIGNsYXNzPSJhZHNieWdvb2dsZSBleGFtcGxlX3Jlc3BvbnNpdmVfMiINCiAgICAgc3R5bGU9ImRpc3BsYXk6aW5saW5lLWJsb2NrIg0KICAgICBkYXRhLWFkLWNsaWVudD0iY2EtcHViLTIwNzA4OTAyNTYzMzc3NjUiDQogICAgIGRhdGEtYWQtc2xvdD0iMzM0MDc0OTY4MyI+PC9pbnM+DQo8c2NyaXB0Pg0KKGFkc2J5Z29vZ2xlID0gd2luZG93LmFkc2J5Z29vZ2xlfHwgW10pLnB1c2goe30pOw0KPC9zY3JpcHQ+
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Скумбрія у лляному сюртуку: рецепт приготування

Все буде смачно

Ця рибна страва, мабуть, одна з найоригінальніших і неймовірно смачних. Риба фарширується овочевою начинкою з пряними травами і зверху обертається сюртуком. Лляний сюртук – це оригінальне тісто з меленим насінням льону. Така скумбрія стане головною стравою на святковому столі! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт скумбрії у лляному сюртуку.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 800 г
  • оливкова олія – 140 мл
  • цибуля – 2 шт.
  • помідори «сливки» – 12 шт.
  • гарбуз – 200 г
  • броколі – 200 г
  • селера – 3 стебла
  • меліса – 2 гілочки
  • тархун – 2 гілочки
  • лимон – 1 шт.
  • сіль – 26 г
  • чорний мелений перець – 8 г
  • мелена паприка – 15 г
  • чебрець сушений – 3 г
  • розмарин сушений – 3 г
  • орегано сушений – 3 г
  • мелений базилік – 2 г
  • діжонська гірчиця – 20 г
  • кунжутне насіння – 50 г
  • Інгредієнти для тіста:
  • борошно пшеничне – 240 г
  • насіння льону – 380 г
  • вода – 175 мл

Інгредієнти для соусу:

  • біле сухе вино – 300 мл
  • вершки (20%) – 30 мл
  • вершкове масло –  250 г
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 2 г
  • розмарин сушений – 1 г

Читайте також: Щука, фарширована ролом з червоної риби: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинку: змішайте мелену паприку, сушені чебрець, розмарин, орегано та базилік, чорний мелений перець, сіль, діжонську гірчицю, оливкову олію та лимонний сік.
  2. Додайте подрібнені мелісу і тархун, а також дрібно нарізані стебла селери і півкільця цибулі. Перемішайте. Скумбрію без нутрощів та хребта посипте всередині сіллю та чорним меленим перцем, наповніть начинкою.
  3. Очищений гарбуз поріжте кубиком, броколі розберіть на суцвіття, полийте  овочі оливковою олією, посоліть, посипте кунжутним насінням. Так само полийте оливковою олією помідори, посоліть і посипте кунжутом.
  4. Приготуйте тісто: змішайте пшеничне борошно та мелене насіння льону, додайте воду, вимісіть. Зберіть тісто в кулю, загорніть в плівку і залиште на 10 хв.
  5. Потім розділіть тісто на дві частини, розкачайте кожну на присипаній борошном дошці. Викладіть на кожен пласт тіста фаршировану скумбрію, загорніть на неї тісто, сформуйте голову і хвіст, виріжте отвір. Зубочисткою намалюйте на тісті хвіст, очі, рот і зябра риби.
  6. Викладіть рибу в тісті на деко з пергаментом і змастіть оливковою олією. Навколо риби покладіть шматочки гарбуза і броколі. Запікайте 30 хв. за температури 180°С. Через 15 хв. після початку запікання покладіть на деко помідори.
  7. Для соусу – змішайте лимонний сік, біле сухе вино та вершки, варіть на середньому вогні 10 хв. Поступово додайте вершкове масло, ретельно перемішуючи. Посоліть, поперчіть, додайте сушений розмарин. Перемішайте соус і дайте охолонути.
  8. Готову рибу розріжте на порційні шматки, подавайте з овочами та соусом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.