PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Скумбрія в журавлиновому маринаді: рецепт приготування

Все буде смачно

Ця смачна та ситна рибна закуска просто незамінна як на обідньому, так і на святковому столі. Вас приємно здивує незвичайне поєднання малосольной скумбрії і кисло-солодкого журавлинного маринаду. До того ж, ця страва в домашніх умовах готується дуже просто і швидко. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт скумбрії в журавлинному маринаді і насолоджуйтеся оригінальним смаком цієї риби.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 400 г
  • цибуля – 1 шт.
  • журавлина – 100 г
  • вода – 100 мл
  • цукор – 25 г
  • сіль – 20 г
  • оцет (9%) – 40 мл
  • червоне сухе вино – 40 мл
  • кориця мелена – 2 г
  • чорний мелений перець – 11 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • духмяний мелений перець – 3 г
  • лавровий лист – 2 шт.

Читайте також: Косичка зі щуки в імбирному маринаді: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте маринад: налийте в каструлю воду, додайте оцет, сіль, цукор, чорний, духмяний та білий мелений перець, лавровий лист, мелену корицю. Перемішайте, після закипання – проваріть 5 хв.
  2. Потім додайте червоне сухе вино, журавлину та півкільця цибулі. Знову доведіть до кипіння впродовж 5 хв. Дістаньте з маринаду лавровий лист і перебийте суміш до однорідності. Залиште охолонути.
  3. Очищену та розібрану на філе скумбрію посипте сіллю та чорним меленим перцем. Залиште на 2 год. Потім промийте і поріжте на шматки. Складіть в банку, залийте маринадом, не доходячи до горлечка на 1 см. Залиште скумбрію маринуватися на 6 год. у холодильнику.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.