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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Скумбрія по-каталонськи на овочевій подушці: рецепт приготування

Все буде смачно

Пропонуємо вам рецепт легкої та корисної страви. Скумбрія кладеться зверху на овочі та насичується їх соками, від чого стає неймовірно м’якою і ніжною. До того ж, одночасно з рибою ви отримуєте ще й гарнір до неї. Читайте покроковий рецепт скумбрії по-каталонськи на овочевій подушці в нашому матеріалі та дивуйте близьких новою стравою на вечерю.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 1,6 кг
  • маслини без кісточки – 80 г
  • оливки без кісточки – 80 г
  • червоний болгарський перець – 2 шт.
  • помідори – 5 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • зелена цибуля – 6 стебел
  • спаржева квасоля – 200 г
  • корінь імбиру – 5 см
  • арахісова олія (нерафінована) – 40 мл
  • кунжутна олія – 40 мл
  • сушений базилік – 6 г
  • сіль – 20 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • херес – 40 мл

Читайте також: Щука з жульєном під соусом нантуа: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Очищений болгарський перець наріжте смужками, а цибулю, лимон та помідори – кільцями. Спаржеву квасолю залийте окропом на 2 хв., потім перекладіть в крижану баню на 2 хв. і відкиньте на сито.
  2. У форму з пергаментом викладіть кільця помідорів, посипте їх сіллю та сушеним базиліком. Зверху викладіть кільця цибулі, так само посоліть та приправте базиліком.
  3. Далі викладіть кільця лимона, потім смужки перцю, після нього – маслини та оливки, зверху – спаржеву квасолю. Посипте сіллю та сушеним базиліком. Запікайте овочі 10 хв. за температури 160 °С.
  4. Розберіть скумбрію на філе, на кожному філе зробіть поперечні надрізи. Натріть рибу хересом, залиште маринуватися на 5 хв.
  5. В сковорідку налийте воду і доведіть її до кипіння. Зверху покладіть половину стебел зеленої цибулі та половину філе скумбрії. Накрийте решітку з рибою фольгою та варіть рибу на парі 7 хв. Так само приготуйте другу партію філе.
  6. Нагрійте арахісову олію, потім додайте кунжутну олію, перемішайте і зніміть з вогню. На запечені овочі викладіть шкірою догори скумбрію з напуском одна на одну. Посипте сіллю, чорним меленим перцем, тертим імбиром та полийте гарячою сумішшю олій. Запікайте ще 10 хв. за температури 220 °С.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.