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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Рулет зі скумбрії з овочами та соусом з білого вина: рецепт приготування

Все буде смачно

Ця смачна та яскрава закуска з риби прикрасить будь-який святковий стіл! Філе скумбрії прекрасно поєднується з овочами і курячими яйцями. Як доповнення до рулету подається пряний соус із білого вина з селерою і пастернаком. Такою оригінальною стравою ви приємно здивуєте своїх гостей. Читайте покроковий рецепт рулету зі скумбрії з овочами та соусом з білого вина в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 800 г
  • морква – 2 шт.
  • яйця – 3 шт.
  • мариновані огірки – 2 шт.
  • болгарський перець (червоний) – 1 шт.
  • желатин – 25 г
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • вода – 500 мл

Інгредієнти для соусу:

  • цибуля – 1 шт.
  • корінь селери – 150 г
  • корінь пастернаку – 150 г
  • борошно – 1,5 ст. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 20 мл
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • лавровий лист  мелений – 2 г
  • куркума – 3 г
  • розмарин сушений – 2 г
  • свіжий чебрець – 2 гілочки
  • лимон – 1 шт.
  • біле сухе вино – 50 мл
  • морквяний бульйон – 400 мл

Читайте також: Рулет ротоло: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Моркву почистіть, розріжте навпіл, покладіть у воду (500 мл) та відваріть. Морквяний бульйон залиште для соусу, варену моркву – остудіть та поріжте вздовж смужками.
  2. Курячі яйця відваріть, остудіть в холодній воді, почистіть та розріжте на 4 частини. Також наріжте смужками мариновані огірки та почищений болгарський перець.
  3. Почищені скумбрії без голів, плавників та хребтів викладіть шкіркою вниз з напуском  одна на одну. Посипте рибу сухим желатином, сіллю, чорним меленим перцем, меленою куркумою та розмарином.
  4. Зверху покладіть начинку: спочатку – варену моркву, поверх неї – огірки, далі смужки болгарського перцю, потім у два ряди, уздовж філе, порізані курячі яйця.
  5. Загорніть рибу в рулет, перекладіть його в рукав для запікання, щільно загорніть та зав’яжіть з обох боків. Перекладіть рулет в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою та варіть 40 хв.
  6. Перекладіть рулет в глибоку миску, зверху поставте каструлю з водою, залиште на 2 год. холонути за кімнатної температури, потім поставте в холодильник на 4 год.
  7. Для соусу – цибулю, корінь селери та корінь пастернаку поріжте кубиком і обсмажте на олії 5 хв. Борошно обсмажте на вершковому маслі 2 хв., влийте бульйон з моркви, покладіть смажені овочі та протушкуйте 20 хв.
  8. Потім додайте біле сухе вино, чорний мелений перець, мелений лавровий лист, сіль, листя чебрецю. Варіть 5 хв. Після цього додайте ще сік лимона та вершкове масло, перемішайте і перебийте масу в блендері до однорідності.
  9. Готовий рулет поріжте порційними шматками і подавайте з соусом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.