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
Торт «Смарагдова розкіш»: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт «Смарагдова розкіш»: рецепт приготування

Все буде смачно

Легкий і свіжий бісквітний торт зі шпинатом і вершковим кремом виходить дуже смачним і при цьому простий у приготуванні. Текстура коржів розсипчаста і м’яка, зовсім не вимагає пропитки. Ну а своїм зеленим кольором торт, безумовно, зобов’язаний шпинату. Читайте покроковий рецепт приготування торта «Смарагдова розкіш» в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • шпинат – 500 г
  • борошно вівсяне – 80 г
  • борошно пшеничне – 410 г
  • кокосова стружка – 40 г
  • яйця – 5 шт.
  • олія – 290 мл
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 675 г
  • цукор ванільний – 10 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • розпушувач – 30 г
  • вершки (20%) – 500 мл
  • маскарпоне – 500 г
  • лікер «амарето» – 120 мл
  • вода – 170 мл 

Спосіб приготвування:

  1. Зніміть цедру з лимона, вичавіть сік. Перебийте частину шпинату у блендері, додайте олію, лимонну цедру та сік, ще раз перебийте.
  2. Збийте яйця з цукром, додайте перебитий шпинат, перемішайте. З‘єднайте борошно з розпушувачем, додайте яєчно-шпинатну суміш, перемішайте. Вилийте тісто у форму з пергаментом, постукайте формою по столу. Випікайте бісквіт 35 хв. за температури 170°С. Остудіть у формі впродовж 2 год.
  3. Другу частину шпинату перебийте на пюре, влийте олію. Збийте яйця з цукром, додайте шпинатну суміш. Змішайте вівсяне та пшеничне борошно, розпушувач, ванільний цукор та кокосову стружку. Додайте сухі інгредієнти до рідких. Вилийте тісто у форму з пергаментом, постукайте формою по столу. Випікайте 40 хв. за температури 170°С, потім дайте остигнути у формі впродовж 2 год.
  4. Третю частину шпинату перебийте у блендері. Збийте яйце з цукром, додайте витиснутий через сито шпинатний сік та всипте борошно, змішане з розпушувачем. Розлийте тісто в паперові стаканчики, випікайте в мікрохвильовці 3 хв. при 500 Вт. Потім остудіть та покришіть крупними шматками.
  5. Приготуйте крем: з‘єднайте вершки з маскарпоне, цукровою пудрою та лікером. Збийте до збільшення маси в об‘ємі удвічі. Накрийте крем плівкою та поставте в холодильник. Для сиропу – проваріть воду з цукром до розчинення цукру. Остудіть.
  6. Розріжте спечені коржі навпіл по горизонталі. Покладіть одну половину коржа зрізом догори, полийте сиропом, змастіть кремом та покладіть наступний корж. Його теж просочіть сиропом та змастіть кремом. Так само вчиніть з наступними коржами, чергуючи їх.
  7. Поверхню торту змастіть залишками крему, прикрасьте зеленою крихтою, ягодами, слайсами сушеного лимона.

Читайте також: Вафельний торт з фаршем: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.