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
"Соняшники" зі шпинатом: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

“Соняшники” зі шпинатом: рецепт приготування

Все буде смачно

“Соняшниками” ми назвали закусочні міні-пироги, приготовані у вигляді пелюстків! Це оригінальне блюдо не тільки відмінно виглядає на святковому столі, воно ще й неймовірно смачне! Поєднання шпинату, рікотти, гауди і шинки сподобається всім! Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт “соняшників” зі шпинатом.

Інгредієнти:

  • шпинат – 400 г
  • шинка – 150 г
  • сир «гауда» – 100 г
  • рікота – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • петрушка – 20 гілочок
  • сіль – 20 г
  • кунжут чорний – 15 г
  • борошно – 450 г
  • вершкове масло – 200 г
  • вода – 120 мл
  • чорний мелений перець – 6 г

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинку: подрібніть гауду, рікоту та шинку, перебийте у блендері. Додайте петрушку, сіль та чорний мелений перець, змеліть до однорідності. З‘єднайте з тушкованим шпинатом, перебитим до однорідної маси.  Накрийте плівкою, поставте начинку в холодильник на 20 хв.
  2. Насипте на дошку борошно, додайте сіль, натріть холодне масло та перетріть все в крихту. Влийте холодну воду, замісіть тісто, сформуйте кулю, загорніть у плівку, притисніть та поставте у холодильник на 20 хв.
  3. Потім на дошці, присипаній борошном, розділіть тісто на 6 частин. З кожної –  сформуйте кульку та розкачайте її у пласт. Покладіть на пласт тарілку та обріжте зайве тісто. Так само сформуйте ще 5 кругів з тіста.
  4. Присипте борошном пергамент, покладіть круг з тіста, змастіть його збитим яйцем. На центр кожного кола витисніть з кондитерського шприца начинку у формі кульки. Відступіть від неї та викладіть другу частину начинки – по колу.
  5. Накрийте ще одним пластом тіста і притисніть його по краях пальцями до першого пласта, формуючи зовнішнє коло. Так само притисніть донизу внутрішнє коло між начинками. Підріжте тісто ножем та випустіть повітря.
  6. Зафіксуйте виделкою краї зовнішнього кола. Внутрішнє коло проштрикніть зубочисткою кілька разів. Переверніть деко, покладіть на нього круги з начинкою. На центр кожного поставте склянку та зробіть 4 надрізи. Кожен з отриманих сегментів розріжте ще на 3 частини, формуючи пелюстки.
  7. Переверніть кожну пелюстку вертикально та розтягніть для об’єму за краї. Серединку соняшників змастіть яйцем та посипте чорним кунжутом. Запікайте 20 хв. за температури 180°С.

Читайте також: Пиріг з каннеллоні: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.