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
Шпинатно-м'ятне морозиво «Кавун»: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Шпинатно-м´ятне морозиво «Кавун»: рецепт приготування

Все буде смачно

Такий легкий і освіжаючий десерт стане прикрасою будь-якого столу і нагадає вам про тепле літо. У якості м’якоті кавуна ми використовували малинове морозиво з подрібненим шоколадом, а скоринкою послужило шпинатно-м’ятне. Читайте наш покроковий рецепт шпинатно-м’ятного морозива «Кавун» і насолоджуйтеся незвичайним поєднанням смаків.

Інгредієнти:

  • шпинат (заморожений) – 250 г
  • малина (заморожена) – 250 г
  • м’ята – 20 гілочок
  • чорний шоколад (70%) – 25 г
  • вершки (33%) – 500 мл
  • вершки (10%) – 450 мл
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 50 г
  • цукрова пудра – 75 г
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г

Читайте також: Морозиво з квасолі: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

  1. Перебийте на пюре шпинат з м´ятою. Окремо перебийте малину. Перетріть обидві маси через сито, прогрійте до появи бульбашок. Остудіть та поставте в холодильник на 1 год.
  2. Для крему – до жовтків додайте нежирні вершки, цукор та крохмаль, перемішайте. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Зніміть з вогню, накрийте плівкою по поверхні маси, дайте охолонути до кімнатної температури.
  3. Збийте до пишності жирні вершки з цукровою пудрою, з‘єднайте з жовтковою масою. Готовий крем розділіть на 2 частини. Від однієї частини відкладіть 5 ст. л. крему.
  4. До найбільшої порції крему додайте шпинатно-м´ятне пюре, перемішайте. У меншу частину підмішайте малинове пюре. Третю частину крему залиште без домішок.
  5. Миски з кремом накрийте плівкою, поставте у морозилку на 1 год. Потім до малинового морозива додайте подрібнений шоколад та перемішайте.
  6. Сформуйте «кавун»: дно роз´ємної форми застеліть плівкою, а бортик – бордюрною стрічкою. По бортику форми розподіліть шпинатно-м´ятне морозиво товщиною 3-4 см.
  7. Потім викладіть по колу біле морозиво шаром 1 см. У центр форми викладіть малинове морозиво з шоколадом. Накрийте «кавун» з морозива плівкою і відправте у морозилку на 2 год.

Читайте також: Чорничне морозиво від Лізи Глинської

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.