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
Лазанья «Верді»: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Лазанья «Верді»

Все буде смачно

Пропонуємо вам один із варіантів традиційної італійської страви – лазаньї “Верді” або зеленої лазаньї. Своєю назвою вона зобов’язана шпинату, який є основним інгредієнтом начинки. Цю смачну і поживну страву ви легко зможете приготувати в домашніх умовах – читайте наш покроковий рецепт.

Інгредієнти:

  • шпинат — 800 г
  • сир фета — 400 г
  • сир гауда — 200 г
  • цибуля — 1 шт.
  • олія — 100 мл
  • вершкове масло (82,5%) — 60 г
  • борошно — 420 г
  • яйця — 4 шт.
  • молоко (3,2%) — 500 мл
  • волоські горіхи — 100 г
  • мускатний горіх — 2 г
  • базилік зелений (свіжий)— 60 г
  • часник — 3 зубчики
  • сіль — 20 г
  • перець чорний мелений — 6 г

Читайте також: Капустяна лазанья від Тетяни Литвинової

Спосіб приготування:

  1. Насипте борошно на дошку гіркою, вбийте яйця, додайте олію та сіль, вимісіть тісто. Загорніть його у плівку, поставте в холодильник на 30 хв. Потім зробіть ковбаску, розріжте її на 4 частини. Кожен шматочок тіста розкачайте у пласт на присипаній борошном дошці. Готові пласти також посипте борошном.
  2. Для соусу – розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте і обсмажте до золотистого кольору. Збийте очищений часник, листя базиліку та молоко. Влийте молоко з базиліком до масла з борошном, перемішайте та доведіть масу до кипіння. Додайте сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець.
  3. Для начинки – обсмажте на олії до прозорості кубики цибулі та додайте шпинат, тушкуйте 5 хв. Поріжте кубиком фету, змішайте з подрібненими горіхами. Додайте сіль, перець та тушкований шпинат, перемішайте. На крупній тертці натріть сир гауда.
  4. По боках та дну форми розподіліть 4 ст. л. соусу. Поверх нього викладіть пласт тіста, а на нього – 1/3 начинки. Посипте тертою гаудою. Покладіть наступний пласт тіста, змастіть соусом, викладіть начинку і посипте гаудою. Прикрийте тістом. Далі знову – соус, начинка та тертий сир.
  5. Останній пласт тіста змастіть залишками соусу та посипте тертим сиром. Запікайте лазанью 30 хв. за температури 200°С. Дайте остигнути 2 год.

Читайте також: Сирна лазанья

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.