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
Кошик з фаршу в листковому тісті з рисом і грибами: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кошик з фаршу у листковому тісті з рисом і грибами: рецепт приготування

Все буде смачно

Вміст кошика – ситна основа з м’ясного фаршу, доповнена грибами і рисом. Ця дійсно королівська страва сподобається всім без винятку і стане головною прикрасою вашого святкового столу. У нашому матеріалі ви прочитаєте весь покроковий рецепт кошика з фаршу в листковому тісті з рисом і грибами.

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 3 шт.
  • вода – 150 мл
  • оцет (9%) – 5 мл
  • сіль – 3 г
  • сушений чебрець – 3 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • борошно – 550 г
  • вершкове масло – 150 г

Інгредієнти для фаршу:

  • фарш свинячий – 600 г
  • фарш яловичий – 600 г
  • панірувальні сухарі – 120 г
  • чорний мелений перець – 12 г
  • сіль – 20 г
  • яйце – 4 шт.
  • сметана (20%) – 40 мл
  • копчена грудинка – 200 г
  • петрушка – 10 гілочок
  • цибуля – 3 шт.

Інгредієнти для начинки:

  • печериці (дрібні) – 400 г
  • рис довгозернистий – 100 г
  • вода – 400 мл
  • часник – 2 зубчики
  • листя салату – 5 шт.
  • сіль – 5 г
  • куркума – 3 г
  • соєвий соус – 120 мл
  • олія – 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте листкове тісто: збийте яйця до легкої піни, додайте воду кімнатної температури, оцет, сіль, сушений чебрець та білий мелений перець. Потім введіть борошно і вимісіть пластичне тісто. Поставте тісто в холодильник на 1 год.
  2. Натріть охолоджене масло на крупну терку і перетріть його з борошном до крихт. Потім розкатайте масу між двома листами пергаменту у тонкий шар, покладіть у холодильник на 30 хв.
  3. Розкатайте тісто у пласт, удвічі більший від масляної основи. Викладіть масляну основу на половину тіста і накрийте іншою половиною. Складіть ще раз вдвоє, розкачайте. Повторіть процес 8 разів. Востаннє складене тісто загорніть у плівку і відправте у холодильник на 30 хв.
  4. Змішайте свинячий і яловичий фарш. Додайте панірувальні сухарі, чорний мелений перець, сіль, жовтки та сметану. Перемішайте. Поріжте кубиком копчену грудинку, додайте до фаршу. Також покладіть подрібнену петрушку, перебиту у блендері цибулю і ще раз перемішайте. Накрийте фарш плівкою і залиште в холодильнику на 30 хв.
  5. Охолоджене тісто розкатайте у тонкий пласт, розріжте на 15 смужок. 5 смужок відкладіть, решту розріжте упоперек на 3 частини.
  6. На деко з пергаментом викладіть охолоджений  фарш, сформуйте з нього велику котлету, мискою зробіть заглиблення. Короткі смужки з тіста викладіть вертикально навколо котлети. Потім переплетіть їх з довгими горизонтальними смужками, утворюючи «кошик».
  7. З двох довгих смужок зробіть джгутик – ручку для кошика. Викладіть її на деко поруч з кошиком. Змастіть кошик та ручку збитим яйцем і випікайте 40 хв. за температури 200 °C.
  8. Для начинки – відваріть рис впродовж 20 хв з додаванням солі, куркуми та часнику. До  цілих печериць додайте соєвий соус, а до порізаних слайсами –  соєвий соус та часник. Перемішайте й обсмажте гриби на окремих сковорідках з олією 7 хв. Остудіть.
  9. З рису дістаньте часник, з‘єднайте рис з обсмаженими подрібненими грибами. Викладіть рисову начинку на запечений кошик. Прикрасьте цілими смаженими печерицями. Випікайте кошик ще 5 хв. за температури 200 °C.  Потім вставте у кошик запечену ручку за допомогою зубочисток.

Читайте також: Святковий «кошик з яблуками» з реберець: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.