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
Кус-кус з сомом в пергаменті: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кус-кус з сомом в пергаменті: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати кус-кус з сомом в пергаменті? Таке блюдо може прикрасити будь-який стіл – смачне, ароматне і дуже красиве. Так, доведеться докласти трохи зусиль, щоб приготувати його, але повірте, результат вартий того! Читайте покроковий рецепт кус-куса з сомом в пергаменті в нашому матеріалі.

Читайте також: Закуска з щуки «Кукурудза»: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • кус-кус – 300 г
  • твердий сир «гауда» – 150 г
  • яйця – 2 шт.
  • червоний болгарський перець – 1 шт.
  • вершкове масло – 60 г
  • куркума – 10 г
  • мелена гвоздика – 1 г
  • мелена кориця –  2 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 5 г

Читайте також: Пілав з цвітної капусти: рецепт приготування

 Для бульйону:

  • раки – 12 шт.
  • помідори – 4 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • стебла селери – 3 шт.
  • петрушка – 10 гілочок
  • чебрець – 2 гілочки
  • олія – 60 мл
  • вода – 1,5 л
  • лавровий лист – 2 шт.
  • гвоздика – 2 шт.
  • чорний мелений перець – 5 г
  • сіль – 3 г

Для сома:

  • стейки сома – 6 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • лимон – 1 шт.
  • діжонська зернова гірчиця – 20 мл
  • соєвий соус – 40 мл
  • червоний мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Читайте також: Плов з баклажанами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте 2 хв. в каструлі з олією цибулю, розрізану на 4 частини, шматочки стебел селери та розчавлений часник. Додайте окріп, кубики помідорів, букет з петрушки та чебрецю, бутони гвоздики, лавровий лист, сіль та чорний мелений перець. Доведіть до кипіння.
  2. Додайте раки. Варіть 15 хв. Зніміть з вогню, залиште на 25 хв. настоятися. Перекладіть раки у миску. Половину з них очистіть.
  3. Процідіть бульйон з раків через сито. Відставте півсклянки бульйону. Той, що лишився, перелийте у каструлю та доведіть до кипіння.
  4. До бульйону у склянці додайте куркуму. Залийте цією сумішшю кус-кус, перемішайте, пересипте у сито. Встановіть сито з кус-кусом на каструлю з бульйоном. Варіть кус-кус на парі 10 хв.
  5. Перекладіть у миску, додайте чорний мелений перець, сіль, мелену гвоздику, мелену корицю, мелений мускатний горіх, подрібнений болгарський перець, натертий на дрібній терці сир, подрібнені ракові шийки та збиті яйця. Перемішайте.
  6. До стейків сома вичавіть часник, лимонний сік, додайте соєвий соус, зернову гірчицю, червоний і чорний мелений перець та сіль. Перемішайте, залиште на 20 хв.
  7. Порціями викладіть на пергамент стейки сома, зверху покладіть кус-кус, потім  шматочок вершкового масла. Зберіть пергамент мішечком, зав´яжіть кулінарною ниткою. Перекладіть заготовки на деко. Запікайте 20 хв. за температури 200°С.
  8. Перед подачею приберіть нитки, розкрийте пергамент, прикрасьте страву цілими раками.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ