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
Королівський кус-кус: рецепт покроково | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Королівський кус-кус: рецепт приготування

Все буде смачно

Королівський кус-кус – дуже смачна, ароматна і красива страва. Приготуйте її і ви відчуєте справжній вибух смаків. До складу королівського кус-куса входить яловичина, овочі, томатний сік, спеції та приголомшлива заправка з карамелізованого лука. Читайте пошаговиий рецепт королівського кус-куса в нашому матеріалі.

Читайте також: Булгур з курячими серцями в їстівній тарілці: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • кус-кус – 800 г
  • яловичина (лопатка) – 800 г
  • цибуля – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • цукіні – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • капуста – 100 г
  • гарбуз – 100 г
  • вершкове масло – 25 г
  • олія – 120 мл
  • томатний сік – 250 г
  • вода – 1 л
  • петрушка – 10 гілочок
  • зіра – 3 г
  • карі – 3 г
  • імбир сушений мелений – 3 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 10 г

Для карамелізованої цибулі:

  • цибуля – 6 шт.
  • родзинки – 95 г
  • вершкове масло – 25 г
  • олія – 20 мл
  • вода – 100 мл
  • кориця – 1 паличка
  • цукор – 75 г
  • карі – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 5 г

Читайте також: Плов з баклажанами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Обсмажте у каструлі з олією нарізану кубиком яловичину 5 хв. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки та насіння, чорний мелений перець, зіру, мелений сушений імбир, карі, сіль,  чвертькільця цибулі, вершкове масло, букет з петрушки та воду. Доведіть до кипіння.
  2. Додайте шматки капусти, кубики моркви, томатний сік, кубики гарбуза, кабачка та цукіні. Тушкуйте під кришкою 1 год. на повільному вогні. Зніміть з вогню.
  3. Кус-кус перетріть з олією. Залийте бульйоном так, щоб він повністю покрив кус-кус. Накрийте миску фольгою, загорніть ковдрою. Залиште кус-кус запарюватися на 20 хв.
  4. Півкільця цибулі обсмажте на сковороді з олією до м´якості. Додайте чорний мелений перець, карі, сіль, вершкове масло, воду, паличку кориці, родзинки та цукор. Перемішайте, карамелізуйте 15 хв.
  5. У форму для кексу викладіть четверту частину кус-кусу, утрамбуйте. По краю стінок форми покладіть кубики вареної моркви, а потім – знову четверту частину кус-кусу. Утрамбуйте.
  6. Зверху викладіть карамелізовану цибулю. Далі – знову розподіліть кус-кус, моркву по колу і залишки кус-кусу. Переверніть форму на блюдо.
  7. Прикрасьте страву тушкованим м´ясом, тушкованим листям капусти, карамелізованою цибулею  та гілочками чебрецю.
  8. Довкола страви по тарілці викладіть кубики тушкованих кабачків, моркви та помідорів, а також спіралі з цукіні, зірочки анісу та палички кориці.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ