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
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Ковбаски кеббе з пшеничної крупи: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати ковбаски кеббе з пшеничної крупи? Порадуйте себе і своїх близьких незвичайною та дуже смачною стравою. Ліванські ковбаски кеббе прекрасно поєднуються з горіхово-фініковою начинкою з м’ятою, а часниковий соус завершить цю симфонію смаків. Читайте покроковий рецепт ковбаскок кеббе з пшеничної крупи.

Читайте також: Кіббех: рецепт приготування

Інгредієнти:

Для кеббе:

  • пшенична крупа «полтавська №2» – 200 г
  • куряче філе – 750 г
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 3 зубчики
  • вода – 500 мл
  • панірувальні сухарі – 250 г
  • олія – ​​1 л
  • мелений коріандр  – 3 г
  • зіра – 6 г
  • сіль –  10 г
  • чорний мелений перець –  3 г

Читайте також: Люля-кебаб із щуки: рецепт приготування

 Для начинки:

  • вершкове масло  – 200 г
  • волоські горіхи – 50 г
  • фініки без кісточок – 9 шт.
  • м’ята – 3 гілочки

 Для соусу:

  • натуральний йогурт (2,5%) – 250 мл
  • солоний огірок – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • м’ята – 1 гілочка
  • кінза – 3 гілочки
  • сіль –  3 г

Читайте також: Чабан-кебаб від Мікаеля Арояна

 Спосіб приготування:

  1. Промиту пшеничну крупу відваріть у воді 5 хв. та залиште на 25 хв. настоятися.
  2. Куряче філе подрібніть у м´ясорубці з дрібною решіткою. Також пропустіть через м‘ясорубку цибулю, розрізану на 4 частини, та часник.
  3. Додайте сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр та зіру. Перемішайте, додайте пшеничну крупу.  Відбийте основу для кеббе в мисці.
  4. Для начинки – змішайте вершкове масло з подрібненими гілочками м´яти та перебитими волоськими горіхами. Перекладіть масу на харчову плівку смужкою. Зверху викладіть фініки.
  5. Закрутіть масляний пласт у плівку ковбаскою, щоб фініки опинилися всередині. Відправте масляну трубочку у морозилку на 45 хв. Потім розріжте упоперек на 9 частин та перекладіть у миску з льодом.
  6. Змоченими у воді руками сформуйте з круп‘яної маси яйцеподібні кулі, зробіть в них заглиблення і вставте начинку. Заліпіть краї, надайте кеббе форму лимона.
  7. Обкачайте у панірувальних сухарях та обсмажте у фритюрі по 7 хв. Перекладіть на тарілку з паперовими рушниками.
  8. Для соусу – змішайте йогурт, подрібнені гілочки кінзи та м´яти, натертий на дрібну терку солоний огірок, сіль, сік лимона та вичавлений через прес часник.
  9. Подавайте соус до кеббе.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ