PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кульки з пшеничної крупи: рецепт покроковий

Все буде смачно

Кульки з пшеничної крупи – смачна та корисна страва, яка сподобається як вегетеріанцям так і завзятим м’ясоїдам. Томатно-сметанний соус чудово підкреслює смак закуски. Читайте як приготувати кульки з пшеничної крупи в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: Сирні кульки мак-н-чіз: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • пшенична крупа «полтавська №2» – 300 г
  • сочевиця червона – 100 г
  • цибуля ріпчаста жовта – 1 шт.
  • томатний сік – 80 мл
  • зелена цибуля – 2 стебла
  • петрушка – 5 гілочок
  • олія – 120 мл
  • вода – 1 л
  • паприка – 8 г
  • зіра – 12 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Для соусу:

  • помідори – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста червона – 1 шт.
  • томатний сік – 125 мл
  • сметана (15%) – 100 мл
  • вода – 100 мл
  • олія – 20 мл
  • коріандр – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 10 г

Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі

 Спосіб приготування:

  1. Промиту червону сочевицю проваріть 10 хв., посоліть, додайте промиту пшеничну крупу. Варіть разом 5 хв., зніміть з вогню та дайте набрякнути 15 хв.
  2. Обсмажте на олії подрібнену жовту ріпчасту цибулю до м´якості. Додайте томатний сік, перемішайте, зніміть з вогню. Перекладіть до круп. Потім додайте подрібнену зелену цибулю та петрушку.
  3. Додайте сіль, перець, паприку та зіру, перемішайте. Змоченими у воді руками сформуйте кульки. Обсмажте на олії до рум‘яності.
  4. Для соусу – подрібнену червону цибулю обсмажте на олії до прозорості. Додайте кубики бланшованих помідорів без шкірки, томатний сік, сіль, чорний мелений перець, мелений коріандр.
  5. Доведіть до кипіння. Додайте суміш зі сметани та води. Перемішайте, варіть 10 хвилин. Зніміть соус з вогню, перелийте у соусник. Подавайте з круп‘яними кульками.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ