PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Хліб трьох сестер: рецепт приготування

Все буде смачно

М’який, смачний та ароматний – так можна охарактеризувати хліб трьох сестер. Готувати його не складно, а виходить він красивим і набагато кориснішим за магазинний. Читайте покроковий рецепт хліба трьох сестер в нашому матеріалі.

Читайте також: Селянський житній хліб від Тані Литвинової

Інгредієнти: 

  • пшенична крупа «артек» – 100 г
  • борошно пшеничне – 400 г
  • сочевиця червона – 100 г
  • рис довгозернистий – 120 г
  • вода – 375 мл
  • яблучний сік – 125 мл
  • дріжджі cвіжі пресовані – 30 г
  • яйце – 1 шт.
  • насіння соняшника очищене – 30 г
  • олія – 80 мл
  • сіль – 10 г

Читайте також: Домашній пшеничний хліб від Тані Литвинової

 Спосіб приготування:

  1. Промиті рис та сочевицю доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, загорніть у ковдру та залиште настоятися на 1 год.
  2. Для опари воду та яблучний сік нагрійте до 36°С. Покришіть свіжі пресовані дріжджі. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску плівкою, зробіть на ній проколи зубочисткою. Залиште на 30 хв. у теплому місці. Потім перемішайте і залиште ще на 30 хв. під плівкою з отворами.
  3. Додайте в опару сочевицю з рисом, промиту і просушену крупу «Артек» та сіль. Перемішайте. Потім підсипте борошно, вимішайте тісто, зберіть у кулю. Накрийте миску з тістом рушником та залиште на 10 хв.
  4. Перекладіть тісто на дошку, змащену олією, вимісіть: натисніть у центр, потім зберіть краї тіста до центру. Повторіть 5 разів. Зберіть тісто у кулю, перекладіть у миску, накрийте рушником та поставте у духовку. На низ духовки поставте миску з окропом. Залиште тісто на 1 год. у зачиненій духовці.
  5. Потім перекладіть тісто на дошку, змащену олією, та знову вимісіть. Після цього розділіть тісто навпіл. Одну частину перекладіть у форму для кексу. Іншу – скатайте у ковбаску, розріжте на 3 частини. З кожної зробіть ковбаску, сплетіть їх у косичку.
  6. Косичку з тіста перекладіть у форму поверх першої частини тіста. Краї косички заховайте між бортами форми і другою частиною тіста. Накрийте форму рушником, залиште на 30 хв. Потім змастіть тісто збитим яйцем та посипте насінням соняшника.
  7. Випікайте 45 хв. за температури 200°С. Дістаньте готовий хліб з форми. Дайте охолонути 2 год.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ