PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

М’ясний торт з гарбузом: рецепт приготування

Все буде смачно

М’ясний пиріг з гарбузом – чудове рішення для святкового столу на Хелловін. Його зручно їсти на вечірках, до того ж всі гості будуть хвалити ваші кулінарні вміння. Найсмачніше в цьому рецепті – це поєднання солодкуватого гарбуза з м’ясом і ароматними спеціями. Читайте як приготувати м’ясний пиріг з гарбузом і дивуйте своїх близьких смачними стравами.

Читайте також: М’ясний пиріг з яловичого серця і курки: рецепт

 

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1,75 кг
  • борошно – 700 г
  • яйця – 12 шт.
  • сіль – 40 г
  • розпушувач – 25 г
  • вершкове масло – 300 г
  • свинина (філе) – 2 кг
  • томатний сік – 500 мл
  • перець чилі – 1 шт.
  • аніс – 4 зірочки
  • соєвий соус – 240 мл
  • мелений мускатний горіх – 4 г
  • духмяний перець горошком – 10 шт.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • вершки (33%) – 875 мл
  • вода – 4, 25 л
  • апельсин – 4 шт.
  • цукор – 400 г

Читайте також: Пиріг з цвітною капустою: рецепт приготування

 Спосіб приготування:

  1. Скип’ятіть воду з анісом, духмяним перцем, лавровим листом та сіллю у двох каструлях.  Наріжте шматками свинину, розкладіть порівну у окріп зі спеціями. Влийте соєвий соус та варіть 1,5 год. Потім злийте бульйон, а м‘ясо остудіть та розберіть на волокна.
  2. Для соусу – змішайте томатний сік, соєвий соус та сіль, додайте дрібно нарізаний перець чилі. Тушкуйте м’ясо з соусом 20 хв. на двох пательнях. Остудіть.
  3. Приготуйте бісквітні коржі: змішайте у двох мисках борошно, цукор, розпушувач, сіль та натерте вершкове масло. Перетріть на крихту, перемішайте її з жовтками, цедрою та соком апельсина, додайте натертий гарбуз. Потім покладіть збиті білки та обережно перемішайте.
  4. Вилийте обидві порції тіста на дека з пергаментом та випікайте 30 хв. за температури 180°С. Остудіть.
  5. Для крему – змішайте вершки з водою та борошном, додайте мускатний горіх. Варіть, постійно помішуючи, 15 хв. до загущення. Дайте охолонути, з‘єднайте з вершковим маслом та пюре із запеченого гарбуза.
  6. Викладіть половину крему на перший корж, рівномірно розподіліть та покладіть на крем м’ясо, відклавши невелику частину для оздоблення. Залийте м’ясо кремом, лишивши кілька ложок на обмащування торту.
  7. Зверху покладіть другий корж, змастіть поверхню торту кремом, що залишився. Дайте готовому тортові настоятися 2-3 год.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ