PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Гарбузовий лікер: рецепт приготування

Все буде смачно

Що краще зігріє в холодний вечір і подарує відчуття затишку, ніж гарбузовий лікер? Впевнені, гості будуть приходити до вас ще частіше, якщо ви пригощатимите їх такими смачними напоями. Читайте, як приготувати гарбузовий лікер – і мерщій на кухню.

Читайте також: Персиковий лікер: як приготувати в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • гарбуз – 400 г
  • світлий ром – 500 мл
  • цукор – 400 г
  • кориця – 6 паличок
  • гвоздика (бутони) – 6 шт.
  • ванільний цукор – 8 г
  • вода – 500 мл

Читайте також: Лимонна настоянка

Спосіб приготування:

  1. Запечіть гарбуз, перебийте на пюре. Зваріть сироп з цукру, ванільного цукру та води. Покладіть у сироп гарбузове пюре, гвоздику та корицю. Варіть 30 хв., потім процідіть через сито з марлею.
  2. До отриманої рідини додайте ром та перелийте її у пляшку. Поставте лікер настоюватися у темне тепле місце на 15 діб.

Читайте також: Коктейль «Кривава Мері» від Ектора Хіменес-Браво

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ