PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Торт з рігатоні: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати торт з рігатоні? Цей несолодкий торт з макаронів, італійських трав та сиру точно припаде до смаку вам і вашій родині. Крім того, що страва виходить дуже смачною, вона ще й має неймовірний аромат. Читайте покроковий рецепт торта з рігатоні в нашому матеріалі.

Читайте також: М’ясний пиріг з яловичого серця і курки: рецепт

Інгредієнти:

  • макарони «рігатоні» – 500 г
  • олія – 40 мл
  • вершкове масло – 75 г
  • індичка (філе) – 400 г
  • броколі – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • петрушка (сушена) – 1 г
  • базилік (сушений) – 1 г
  • часник – 1 зубчик
  • орегано (сушений) – 1 г
  • моцарела – 150 г
  • сир чеддер – 150 г
  • пармезан – 150 г
  • рікота – 300 г
  • вершки (20%) – 60 мл
  • яйця – 2 шт.
  • чорний мелений перець – 3 г
  • борошно – 100 г
  • сіль – 65 г
  • фета – 100 г

Читайте також: Закусочний торт Пеньок з грибним асорті: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Відваріть макарони рігатоні у воді з сіллю до напівготовності. Відкиньте на друшляк та поверніть в каструлю. Змішайте з дрібно натертим пармезаном та вершковим маслом.
  2. Зробіть фарш, перемоловши індиче філе з часником та цибулею. Додайте сіль та перець, відбийте фарш до однорідності. Сформуйте з фаршу фрикадельки, начинивши кожну кубиком сиру фета. Обкачайте їх у борошні та обсмажуйте на пательні з розігрітою олією до золотавої скоринки. Покладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  3. У солоному окропі зваріть розібрану на суцвіття броколі. Відкиньте на друшляк, опустіть до холодної води з льодом.
  4. Для соусу в сотейник налийте вершки, додайте натертий на дрібній тертці сир чедер, сушений базилік, петрушку та орегано. Проваріть до розчинення сиру, дайте остигнути, змішайте з яйцем. Перекладіть у кондитерський мішок.
  5. Покладіть у форму пергамент, змастіть маслом. Викладіть третину рігатоні,  покришіть рікоту. Поверх рікоти розкладіть фрикадельки. У проміжки вставте вертикально макарони. На кожну фрикадельку покладіть по суцвіттю броколі.
  6. Заповніть кожну рігатоні соусом з кондитерського мішка. Запікайте торт 15 хв. за температури 220°С. Потім посипте натертою моцарелою та відправте в духовку допікатися ще на 15 хв.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ