PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Фідеуа: рецепт приготування

Все буде смачно

Фідеуа – це іспанська страва з морепродуктів, аналог паельї, тільки замість рису тут використовуються макарони. Виходить вона дуже ніжною, ароматною і смачною. Читайте як приготувати фідеуа в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: Паелья з морепродуктами: рецепт від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • вермішель — 100 г
  • пангасіус (філе) – 200 г
  • кальмари (тушки) – 2 шт.
  • мідії— 200 г
  • хребти лосося — 0,5 кг
  • креветки — 15 шт.
  • помідор — 2 шт.
  • цибуля — 2 шт.
  • часник — 2 зубчики
  • лимон – 1 шт.
  • олія — 80 мл
  • сіль – 15 г
  • куркума – 5 г
  • перець чорний мелений – 3 г
  • чорний перець горошком — 5 шт.
  • мелена паприка — 8 г

Читайте також: Фаршировані мушлі: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. У каструлю з водою покладіть цибулину, шматки хребтів лосося, сіль, перець горошком та варіть годину. Готовий бульйон відцідіть.
  2. На розігрітій з олією пательні обсмажте нарізаний слайсами часник та кубики цибулі до золотавого кольору. Додайте нарізаний на кубики помідор без шкірки та рибний бульйон. Покладіть паприку, сіль, чорний мелений перець, куркуму, доведіть до кипіння та додайте вермішель. Варіть 10 хвилин.
  3. Наріжте кубиками філе пангасіуса, покладіть на пательню з розігрітою олією. Просушіть мідії, додайте до риби разом з креветками. Додайте нарізані кільцями кальмари, обсмажте до готовності. В готову вермішель покладіть морепродукти та тушкуйте 5 хвилин.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ