PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Фаршировані мушлі: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати фаршировані мушлі? Це дуже смачна і красиво страва, спробуйте і ви точно захочете приготувати її ще раз. Макарони, фаршировані пангасіусом та хеком, залиті маслом з ароматних трав створюють справжній букет смаків. Читайте покроковий рецепт фаршированих мушлів в нашому матеріалі.

Читайте також: Паста с горбушей

Інгредієнти:

  • макарони «мушлі» (великі) – 16 шт.
  • часник – 8 зубчиків
  • морква – 1 шт.
  • вершки (20%) – 125 мл
  • хек (філе) – 400 г
  • пангасіус (філе) – 400 г
  • цибуля – 2 шт.
  • цибуля порей – 1 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • олія – 220 мл
  • сіль – 80 г
  • перець чорний мелений – 10 г
  • кріп – 3 гілочки
  • петрушка – 8 гілочок
  • базилік (зелений) – 5 гілочок
  • гірчиця – 5 мл
  • яйце – 1 шт.
  • сир «гауда» – 100 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • мигдаль – 50 г
  • м‘ята – 1 г
  • розмарин сушений – 1 г
  • чебрець сушений – 1 г

Читайте також: Фаршировані яловичі серця в апельсиновому соусі

 Спосіб приготування:

  1. Відваріть макарони у воді з сіллю до готовності, викладіть на паперовий рушник для просушування.
  2. Тушку хека викладіть на пергамент, змастіть олією, посоліть, поперчіть та поставте запікатися на 15 хв. у розігріту до 170°С духовку.
  3. Для першої начинки поріжте ріпчасту цибулю кубиками, обсмажте на пательні з олією. Додайте дрібно натерту моркву та кубики філе пангасіуса. Туди ж покладіть дрібно нарубану зелень, очищений від шкірки та порізаний кубиками помідор. Вичавіть часник, посоліть, поперчіть, протушкуйте до випаровування рідини.
  4. Для другої начинки обсмажте подрібнену ріпчасту цибулю з півкільцями порею. Додайте подрібнений мигдаль та шматочки запеченого хека.
  5. Приготуйте зелену олію. Петрушку, зелений базилік та перець чилі дрібно наріжте, змішайте з сушеним чебрецем, м’ятою, розмарином. Вичавіть у суміш часник, додайте цедру та сік з половини лимона. Посоліть, додайте олію та прогрійте на водяній бані до випарювання рідини.
  6. До другої половини лимонної цедри та соку додайте чорний мелений перець, сіль, гірчицю, яйце, вершки та чавлений часник.
  7. Половину відварених «мушель» заповніть начинкою з хеком, іншу половину – з пангасіусом. Викладіть у форму. «Мушлі» з хеком присмачіть зеленою олією, на «мушлі» з пангасіусом викладіть тертий сир. Залийте макарони яєчно-вершковою сумішшю та запечіть впродовж 20 хв. за температури 200°С.

Читайте також: Реберця, фаршировані виноградом: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ