PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Кольорові гнізда зі спагеті: рецепт приготування

Все буде смачно

Кольорові гнізда зі спагеті – ідеальна страва для смачної та ситної вечері. Особливо якщо ви хочете здивувати своїх близьких ще й ефектним зовнішнім виглядом страви. Читайте як приготувати кольорові гнізда зі спагеті в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: 5 рецептів пасти прямо з Італії

Інгредієнти:

  • спагеті – 200 г
  • цибуля – 1 шт.
  • свинина (лопатка) – 200 г
  • помідор – 2 шт.
  • перець болгарський – 1 шт.
  • шампіньйони – 5 шт.
  • сметана 20% – 125 мл
  • сир «фета» – 250 г
  • олія – 60 мл
  • часник – 1 зубчик
  • мускатний горіх (мелений) – 2 г
  • куркума – 5 г
  • шпинат – 5 листочків
  • буряк – 1 шт.
  • червонокачанна капуста – 1 шт.
  • сіль – 25 г
  • чорний мелений перець – 2 г

Читайте також: ТОП-3 рецепти пасти на кожен день

Спосіб приготування:

  1. Відваріть спагеті до готовності у воді з сіллю. Відкиньте на друшляк.
  2. Приготуйте зі свинини рубаний фарш, поперчіть та посоліть. Обсмажте на олії подрібнену цибулю, додайте до неї фарш. Смажте, не перемішуючи, кілька хвилин. Окремо підсушіть на сковорідці порізані гриби та додайте до фаршу. Також додайте подрібнений болгарський перець.
  3. Обдайте окропом помідори, зніміть шкірку, наріжте дрібним кубиком та перебийте на пюре. Додайте пюре до фаршу з овочами і тушкуйте 10 хв.
  4. Для кольорового соусу – перебийте до однорідності фету зі сметаною, часником, сіллю та мускатним горіхом. Готову масу поділіть на чотири частини.
  5. В одну частину додайте листя шпинату, обварене окропом. Перебийте до однорідності. Другу частину соусу змішайте з куркумою. У третю частину – додайте сік змеленої червонокачанної капусти. А четверту частину соусу з‘єднайте з соком подрібненого буряка.
  6. Розділіть спагеті на 4 частини та поєднайте кожну з них з одним із соусів. Викладіть на змащене олією деко у вигляді «гнізд». У кожне «гніздо» покладіть фарш. Запікайте 10 хв. у розігрітій до 150°С духовці.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ