PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Сирні кульки мак-н-чіз: рецепт приготування

Все буде смачно

Сирні кульки мак-н-чіз – це відмінна закуска під пиво, вино або як самостійна страва. Часниковий соус, який ми радимо подавати разом з кульками, відмінно підкреслить їх смак. Читайте як приготувати сирні кульки мак-н-чіз в покроковому рецепті.

Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі

Інгредієнти:

  • макарони «ріжки» – 200 г
  • вершкове масло – 70 г
  • борошно – 50 г
  • молоко (2,5%) – 0,5 л
  • червоний мелений перець – 3 г
  • чорний  мелений перець – 3 г
  • мускатний горіх – 1 г
  • сіль – 35 г
  • твердий сир «сметанковий» – 300 г
  • панірувальні сухарі – 200 г
  • часник – 3 голівки
  • лимон – 1 шт.
  • біле сухе вино – 125 мл
  • соняшникова олія – 375 мл
  • оливкова олія – 60 мл

Читайте також: Закуска з щуки «Кукурудза»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Відваріть «ріжки» у підсоленій воді впродовж 10 хв. Відкиньте на друшляк, промийте.
  2. Розтопіть вершкове масло, додайте борошно, тримайте на вогні, помішуючи, 2-3 хв. Додайте чорний та червоний мелений перець, половину порції молока, мускатний горіх та сіль. Коли маса загусне – влийте молоко, що залишилося, варіть ще 5 хв. Потім додайте натертий сир.
  3. Перемішайте сирний соус з «ріжками», дайте настоятися 20 хв. Сформуйте кульки, обкачайте їх у панірувальних сухарях та обсмажте у розігрітій олії 2-3 хв.
  4. Для часникового соусу – запечіть голівки часнику у фользі впродовж 50 хв. за температури 180°С. Потім почистіть та перебийте у блендері з цедрою лимона, оливковою олією, білим сухим вином, сіллю та вершковим маслом. Подавайте соус з обсмаженими кульками.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ