PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Реберця в пергаменті під соусом «барбекю»: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати реберця в пергаменті під соусом «барбекю»? М’ясо просто тане в роті, а соус додає йому солодкувато-пряного смаку і аромату. Читайте покроковий рецепт реберець в під соусом «барбекю» в матеріалі.

Читайте також: Три рецепта свинячих реберець від Ігоря Місевича

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 1,5 кг
  • лимони – 2 шт.
  • кінза – 5 гілочок
  • цукор – 16 г
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 6 г

Для соуса «барбекю»:

  • цукор – 100 г
  • винний червоний оцет – 100 мл
  • томатна паста – 150 г
  • соєвий соус – 40 мл
  • паприка – 14 г
  • гірчиця (порошок) – 30 г
  • сіль – 10 г
  • червоний гострий мелений перець – 3 г

Для цибулевої подушки:

  • цибуля – 7 шт.
  • вершкове масло – 50 г
  • борошно – 50 г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • петрушка – 2 гілочки
  • чебрець – 2 гілочки
  • біле сухе вино – 150 мл
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г

Читайте також: Свинячі реберця з соусом барбекю від Сергія Калініна

Спосіб приготування:

    1. Пласти реберець посипте сіллю та перцем, залиште маринуватися на 3-5 год.
    2. Поріжте півкільцями цибулю та викладіть по ¼ частині на два листи пергаменту, посипте кожен шар цибулі цукром, зверху викладіть по смужці замаринованих реберець, а на них – решту цибулі. Загорніть пергамент, запікайте реберця в духовці 1,5 год. за температури 170°C.
    3. Для соусу «барбекю» – змішайте цукор, винний червоний оцет, томатну пасту, соєвий соус, паприку, порошок гірчиці, сіль, червоний гострий мелений перець.
    4. Викладіть на пергамент кружальця лимонів, зверху покладіть запечені реберця, змастіть кожну смужку соусом «барбекю» та запікайте 15 хв. за температури 220°C.
    5. Для цибулевої подушки – розтопіть в сотейнику вершкове масло, додайте борошно, біле сухе вино, букет «гарні» з лаврового листа, петрушки та чебрецю, а також сіль, перець та цибулю, що запікалася з реберцями. Доведіть суміш до кипіння.
    6. На тарілку викладіть цибулеву подушку, зверху покладіть запечені під соусом «барбекю» реберця, присипте подрібненою кінзою.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ