PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Реберця, фаршировані виноградом: рецепт приготування

Все буде смачно

Реберця, фаршировані виноградом – надзвичайно смачна та незвична страва. Таке цікаве поєднання як м’ясо, виноград і французький соус на основі червоного вина точно прийдеться вам до смаку. Читайте покроковий рецепт реберець фаршированих виноградом в нашому матеріалі.

Читайте також: Теплий салат з реберець по-китайськи: рецепт приготування

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 1 кг
  • виноград – 150 г
  • часник – 3 зубчики
  • петрушка – 5 гілочок
  • базилік – 5 гілочок
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г

Для французького соуса:

  • олія – 30 мл
  • цибуля шалот – 2 шт.
  • червоне сухе вино – 500 мл
  • вода – 175 мл
  • виноград – 150 г
  • вершкове масло – 40 г
  • борошно – 25 г
  • сіль – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • петрушка – 4 гілочки

Читайте також: Червоний каррі з реберцями: рецепт приготування

Спосіб приготування:

    1. На пласті реберець зробіть надрізи між кісточками, посоліть, поперчіть,  покладіть в розрізи листя базиліку та петрушки, слайси часнику та винограду. Зафіксуйте реберця ниткою, покладіть на деко з пергаментом, накрийте фольгою та запечіть у духовці впродовж 20 хв. за температури 180°C. Приберіть фольгу і поставте реберця в духовку ще на 40 хв.
    2. Для соусу – підсмажте на олії подрібнену цибулю шалот впродовж 7 хв. Додайте червоне сухе вино, воду та порізаний слайсами виноград. Протушкуйте 10 хв.
    3. Потім додайте, помішуючи, перетерте з борошном масло, проваріть 2 хв. і покладіть у соус подрібнену петрушку, сіль та чорний мелений перець. Готові реберця розріжте порційними шматочками, подавайте з соусом.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ