PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Святковий «кошик з яблуками» з реберець: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати святковий «кошик з яблуками» з реберець? Ця страва здатна прикрасити будь-який святковий стіл. Також відмінно підійде, якщо ви хочете здивувати близьких своїми кулінарними вміннями. Читайте як приготувати святковий «кошик з яблуками» з реберець в нашому покроковому рецепті.

Читайте також: Реберця на мангалі

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 1,5 кг
  • яблуко (кисле) – 1 шт.
  • горілка – 100 мл
  • сіль – 20 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • паприка – 6 г
  • сушена м’ята – 3 г
  • сушений базилік – 2 г

Для фаршу:

  • олія – 20 мл
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 6 зубчиків
  • печериці – 600 г
  • свиняча лопатка – 600 г
  • болгарський перець – 2 шт.
  • сіль – 18 г
  • мелений коріандр – 6 г
  • сушений розмарин – 3 г
  • яйця – 2 шт.

Для «яблук» з картоплі:

  • картопля – 1,5 кг
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • мускатний горіх мелений – 2 г
  • панірувальні сухарі – 250 г
  • гвоздика – 15 шт.
  • олія – 20 мл

Читайте також: Теплий салат з реберець по-китайськи: рецепт приготування

Спосіб приготування:

    1. Приготуйте маринад: змішайте горілку, сіль, перебите у блендері яблуко, чорний мелений перець, паприку, сушену м’яту та сухий базилік. Покладіть у маринад пласти реберець, помасуйте їх та залиште на 1 год. у холодильнику.
    2. Для фаршу – обсмажте на олії порізану кубиком цибулю та слайси часнику впродовж 2 хв. Додайте порізаний кубиком болгарський перець і смажте ще 5 хв. Пропустіть через м‘ясорубку свинячу лопатку, додайте обсмажені овочі, сіль, сушений розмарин та яйця. Перемішайте.
    3. На сухій сковорідці обсмажте печериці впродовж 10 хв., посоліть та додайте мелений коріандр.
    4. Для «картопляних яблук» – натріть на терці відварену в «мундирі» та очищену картоплю, додайте жовток, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх. Перемішайте. Розділіть картопляну масу на 12 частин, сформуйте кульки діаметром 5-6 см, обкачайте у панірувальних сухарях.
    5. З одного боку кульки зробіть заглиблення, вставте гвоздику і запечіть «яблука» в духовці впродовж 15 хв. за температури 200°C.
    6. Із замаринованих пластів реберець сформуйте кільце. Усередину покладіть третину м‘ясного фаршу, потім половину грибів, далі – знову фарш та гриби. Зв’яжіть кільце кулінарною ниткою та викладіть залишки фаршу. Накрийте фольгою та запечіть у духовці впродовж 30 хв. за температури 180°C. Приберіть фольгу та запікайте ще 20 хв.
    7. Запечене кільце змастіть білком, викладіть на нього запечені «картопляні яблука» і поверніть у духовку на 10 хв. До готових яблук прилаштуйте листочки зі свіжого базиліку, прикрасьте страву помідорами чері.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ