PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Реберця, томлені у вишневому соку: рецепт приготування

Все буде смачно

Що може бути смачніше ніж реберця, томлені у вишневому соку? А якщо до них ще подати яблучну глазур з томатним соком, соєвим соусом і спеціями – ви ніколи не зможете забути смак цієї страви. Читайте в матеріалі покроковий рецепт реберець томлених у вишневому соку.

Читайте також: Свинячі реберця з соусом барбекю від Сергія Калініна

Інгредієнти:

  • свинячі реберця – 1 кг
  • вишневий сік – 1 л
  • чорний перець горошком – 3 шт.
  • сіль – 5 г

Для глазурі: 

  • яблуко – 1 шт.
  • томатний сік – 125 мл
  • соєвий соус – 60 мл
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 60 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • червоний мелений гострий перець – 3 г
  • мелена кориця – 4 г
  • часник сушений мелений – 3 г
  • гвоздика – 5 шт.
  • паприка – 5 г
  • сіль – 3 г

Читайте також: Реберця на мангалі

Спосіб приготування:

  1. Розріжте реберця на пласти по 4 шт. Залийте вишневим соком, доведіть до кипіння. Додайте перець горошком та сіль, варіть 1 год.
  2. Для глазурі – яблуко розріжте, очистіть від серцевинки та оберніть фольгою. Запечіть у розігрітій до 180°С духовці впродовж 15 хв. Потім перетріть через сито.
  3. Додайте до яблучного пюре томатний сік, цукор, соєвий соус, сіль, лимонний сік, паприку, мелений часник, корицю, чорний та червоний мелений перець і гвоздику. Перемішайте.
  4. Пласти ребер розріжте на окремі реберця, викладіть їх у глазур, перемішайте, залиште на 20 хв. Перекладіть на деко з пергаментом та поставте у розігріту до 220°С духовку. На низ поставте деко з вишневими трісками, змоченими водою. Запікайте 30 хв.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ