Щука з жульєном під соусом нантуа: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати щуку з жульєном під соусом нантуа? Ця страва – просто вибух смаків. Не найпростіше в приготуванні, але коли ви його спробуєте – вже ніколи не забудете його смак. Нікому не розповідайте рецепт – нехай ця страва стане вашою коронною! Покроковий рецепт щуки з жульєном під соусом нантуа – шукайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Жюльєн з куркою і грибами від Тані Литвинової

Інгредієнти:

  • щука – 1,5 кг
  • філе сьомги – 400 г
  • креветки очищені – 100 г
  • мідії очищені – 100 г
  • печериці – 50 г
  • лимон – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • вершки (33%) – 40 мл
  • кріп – 5 гілочок
  • олія – 60 мл
  • сіль – 20 г
  • перець чорний мелений – 12 г

для соусу нантуа:

  • креветки у панцирі – 350  г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • корінь фенхелю – 2 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • олія – 40 мл
  • портвейн – 375 мл
  • лавровий лист – 2 шт.
  • петрушка – 2 гілочки
  • чебрець – 4 гілочки
  • цибуля-порей – 1 лист
  • вершкове масло – 125 г
  • борошно – 25 г
  • вершки (33%) – 40 мл
  • сіль – 5 г
  • перець чорний мелений – 3 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г

Читайте також: Косичка зі щуки в імбирному маринаді: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Цибулю наріжте кубиком, обсмажте на сковороді з олією 2 хвилини до прозорості. Додайте печериці, нарізані кубиком, смажте 3 хвилини. Додайте креветки та мідії, порізані навпіл, подрібнений кріп, сіль, чорний мелений перець та вершки, перемішайте та доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.
  2. На філе щуки зробіть насічки у вигляді сітки. Натріть сіллю та чорним меленим перцем. Збризніть соком лимону.
  3. Деко застеліть фольгою, змастіть олією. Сьомгу наріжте слайсами. Викладіть на деко філе щуки, поверх нього покладіть слайси сьомги, на сьомгу – жульєн. Потім знову викладіть слайси сьомги, накрийте другим філе щуки. Злегка притисніть, перев´яжіть кулінарною ниткою та загорніть у фольгу. Відправте щуку у розігріту до 200°С духовку на 30 хв.
  4. Для соусу Нантуа – креветки у панцирі промийте, просушіть паперовими рушниками, обсмажте 5 хвилин на сковороді з олією. Пересипте у миску, дайте охолонути. Очистіть. Панцирі та голови перебийте у подрібнювачі до однорідності. М´ясо креветок подрібніть ножем.
  5. У сковорідку, де смажились креветки, додайте вершкове масло. Обсмажте на ній цибулю, моркву та корінь фенхелю, нарізані кубиком, 5 хвилин до м´якості овочів. Додайте портвейн, підпаліть, почекайте, поки прогорить алкоголь. Додайте масу з панцирів та голів креветок, нарізаний помідор, лавровий лист, свіжий чебрець, петрушку та подрібнений лист цибулі-порей. Тушкуйте 20 хвилин. Відкиньте масу на сито, продавіть рідину у миску.
  6. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, обсмажте 1 хв., постійно помішуючи. Влийте основу соусу, ретельно перемішайте. Варіть 3-5 хв. до загущення. Додайте сіль, чорний мелений перець, мелений мускатний горіх, вершки та подрібнені креветки, перемішайте. Зніміть з вогню. Перелийте у соусник. Дайте охолонути 20 хв.
  7. Дістаньте щуку з духовки, зріжте кулінарну нитку, розріжте на шматки. Подавайте з соусом.

  8. Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ