Запечена щука з ароматом диму: рецепт приготування

Все буде смачно

Шукайте смачний рецепт запеченої щуки? Ми розповімо як приготувати цю страву з мінімальним набором інгредієнтів. Не дивлячись на простоту приготування – щука виходить ароматною і смачною. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт запеченої щуки з ароматом диму.

Читайте також: Як приготувати овочі-гриль і фрукти-гриль

Інгредієнти:

  • щука – 1 шт. (1,5 кг)
  • сіль – 20 г
  • розмарин (свіжий) – 1 гілочка

Читайте також: Стейки з коропа без кісток

Спосіб приготування:

  1. Випатрайте рибу, видаливши нутрощі та зябра. Натріть сіллю, загорніть у харчову плівку. Покладіть на блюдо, загорніть у ще один шар плівки та поставте у холодильник для просолювання на 2 доби.
  2. Просолену щуку помийте, просушіть та вставте в черевце гілочку розмарину. Розкрийте черевце та зафіксуйте шпажками, змоченими у воді.
  3. У форму з фольги насипте тріски, полийте спиртом. Дайте прогоріти та поставте на форму решітку. Покладіть щуку черевцем донизу. Запікайте рибу 2 год. за температури 100°С. З готової щуки витягніть шпажки та розмарин.

  4. Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ