Теплий салат зі щуки і щучої печінки: рецепт приготування

Все буде смачно

Шукайте рецепт незвичайного салату? Теплий салат зі щуки і щучої печінки – це те, що вам потрібно! Спробуйте і ви оціните його багатий смак і аромат. Така страва підійде як для легкої повсякденної вечері, так і на святковий стіл. Читайте як приготувати теплий салат з щуки і щучої печінки в матеріалі.

Читайте також: Салат з овочів на мангалі від Ігоря Місевича

Інгредієнти:

  • щука – 1 кг
  • печінка щуки – 150 г
  • печериці – 100 г
  • мариновані огірки (корнішони) – 6 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • житній хліб – 80 г
  • олія – 60 мл
  • петрушка – 3 гілочки
  • кріп – 3 гілочки
  • зелена цибуля – 2 пера
  • сіль – 9 г
  • чорний мелений перець – 4 г

Читайте також: Салат з яловичим серцем: рецепт приготування

Для заправки:

  • зернова гірчиця – 20 мл
  • часник – 2 зубчики
  • лимон – 1 шт.
  • олія – 40 мл
  • сіль – 3 г
  • зелена цибуля – 2 пера

Спосіб приготування:

  1. Філе щуки на шкірці поріжте кубиком, полийте олією, соком лимона, додайте сіль та чорний мелений перець, перемішайте. Викладіть на половину дека з пергаментом. Відправте у розігріту до 160° С духовку на 10 хвилин.
  2. Печінку щуки вимочіть у воді протягом 15 хвилин, дістаньте, просушіть паперовими рушниками, наріжте шматочками. Змішайте олію, лимонний сік, сіль та чорний мелений перець, залийте цією сумішшю печінку, перемішайте.
  3. Викладіть печінку на другу половину дека до філе щуки. Запікайте разом ще 10 хвилин. В сумі м’ясо щуки запікайте 20 хвилин, а печінку – 10 хвилин.
  4. Печериці поріжте на четвертинки, обсмажте на сковорідці з олією 5 хвилин. Додайте сіль, перемішайте, зніміть з вогню.
  5. Мариновані корнішони наріжте кільцями, змішайте з подрібненими кропом, петрушкою та зеленою цибулею.

Читайте також: Хек «Намбан-Дзуке»

  1. Житній хліб наріжте кубиком без скоринок і просушіть на сухій сковороді 5 хвилин, постійно помішуючи, зніміть з вогню.
  2. Для заправки – у банці змішайте діжонську зернову гірчицю, лимонний сік, олію, сіль та подрібнені ножем часник і зелену цибулю, накрийте кришкою, струсіть.
  3. Зберіть салат на великій тарілці. Викладіть огіркову масу, зверху – смажені печериці, потім – шматочки щуки та печінку, полийте заправкою, зверху викладіть сухарики. Для подачі підпаліть суху гілочку розмарину, покладіть на салат, накрийте клоше, залиште на 30 секунд. Зніміть клоше, розкладіть салат по тарілках.

  4. Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ