Косичка зі щуки в імбирному маринаді: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати косичку зі щуки в імбирному маринаді? Готуйте страву за нашим рецептом і ви здивуєте гостей не тільки її смаком, але ще й гарною та незвичайною подачею. Покроковий рецепт косички з щуки в імбирному маринаді – читайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Косички з хека на грибній подушці

Інгредієнти:

  • щука – 1 кг
  • соєвий соус – 100 мл
  • корінь імбиру – 30 г (5 см)
  • часник – 2 зубчики
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 4 г
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г

Для овочевої подушки:

  • морква – 3 шт.
  • олія – 40 мл
  • сіль – 3 г
  • мелений коріандр – 3 г
  • сушений чебрець – 2 г

Читайте також: Короп по-китайськи

Спосіб приготування:

  1. Філе щуки без шкірки наріжте смужками так, щоб вони тримались на хвостовій частині. Сплетіть косичку з 5 смужок. Кінці косички скріпіть половинками шпажок, вимочених у воді.
  2. Для маринаду – у подрібнювачі змішайте очищений часник та корінь імбиру, сік лимону, соєвий соус, сіль, цукор та чорний мелений перець. Перебийте до однорідності. Перелийте у миску, залиште на 15 хвилин настоятися. Залийте косички маринадом. Залиште на 10 хвилин.
  3. Для овочевої подушки – моркву очистіть і наріжте слайсами. Додайте сушений чебрець, сіль, мелений коріандр та олію, перемішайте.
  4. Викладіть у скляну форму для запікання моркву, зверху покладіть косички зі щуки, полийте залишками маринаду. Відправте форму у розігріту до 180°С на 20 хвилин. Дістаньте, перекладіть страву на тарілку, вийміть шпажки з косичок зі щуки.

  5. Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ