Холодець з білими грибами: рецепт приготування

Все буде смачно

Звикли готувати заливне з курки або риби? Спробуйте приготувати заливне з білими грибами. Це смачна, ситна та незвична страва порадує вас своїм смаком. Покроковий рецепт приготування заливного з білими грибами – читайте в нашому матеріалі.

Читайте також: рецепти страв з яловичого язика

Інгредієнти:

  • білі гриби – 250 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • перепелині яйця – 3 шт.
  • желатин – 50 г
  • петрушка – 3 гілочки
  • вода – 1,75 л
  • гірчиця в зернах – 20 г
  • сіль – 6 г

Читайте також: Грибний пудинг з перепелиними яйцями: рецепт приготування

Спосіб приготування:

    1. Желатин замочіть у холодній кип’яченій воді на 30 хв. Моркву почистіть та поріжте у формі зірочок. Розріжте навпіл почищену цибулину. Складіть овочі в сотейник, залийте водою, додайте сіль та варіть 15 хв.
    2. Процідіть бульйон, моркву перекладіть в тарілку, цибулю викиньте. Бульйон поверніть у сотейник, додайте половину набряклого желатину та прогрійте, доки желатин не розчиниться.
    3. Відварені до напівготовності гриби наріжте слайсами, залийте водою, додайте сіль та варіть 15 хв. Бульйон процідіть, гриби перекладіть у миску. До грибного бульйону додайте решту набряклого желатину та прогрійте до його розчинення.
    4. На дно форми викладіть відварені кільця моркви та листочки петрушки, залийте овочевим бульйоном з желатином та поставте в морозилку на 15 хв. Потім викладіть відварені гриби та петрушку.  Залийте половиною грибного бульйону з желатином. Поставте в морозилку на 15 хв.
    5. На застиглі прошарки заливного викладіть половинки перепелиних яєць зрізом догори. До решти грибного бульйону з желатином додайте гірчицю в зернах, перемішайте і залийте яйця. Поставте заливне на 8 год. в холодильник.
    6. Перед подачею – занурте форму з заливним на 30 с в окріп, накрийте зверху тарілкою і переверніть. Зніміть форму.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ