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
Закусочний торт Пеньок з грибним асорті | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Закусочний торт Пеньок з грибним асорті: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати закусочний торт Пеньок з грибним асорті? Така страва здатна прикрасити будь-який святковий стіл. Рецепт приготування шукайте в нашому матеріалі і дивуйте близьких своєю кулінарною майстерністю.

Читайте також: М’ясний пиріг з яловичого серця і курки: рецепт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • молоко (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 4 шт.
  • борошно – 250 г
  • сіль – 10 г
  • куркума – 5 г
  • вершкове масло – 50 г
  • олія – 40 мл

Для начинки:

  • білі гриби (свіжі) – 400 г
  • лисички (свіжі) – 400 г
  • опеньки мариновані – 500 г
  • куряче філе – 500 г
  • бринза – 400 г
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль – 10 г

Для соусу:

  • вершки (30%) – 200 мл
  • вершкове масло – 30 г
  • мускатний горіх – 1 г
  • цукор – 4 г
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • біле сухе вино – 40 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубчик
  • шпинат – 400 г

Читайте також: Пиріг з цвітною капустою: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте начинки. Для першої – куряче філе залийте водою, додайте сіль та відваріть впродовж 30 хв. Остудіть та розберіть на волокна.
  2. Для другої та третьої начинки – відварені білі гриби і лисички наріжте кубиком, викладіть на окремі сковорідки з олією, додайте подрібнену цибулю. Перемішайте і смажте 15 хв.
  3. Для четвертої начинки –розітріть виделкою бринзу. Для п‘ятої – наріжте кубиком мариновані опеньки.
  4. Приготуйте тісто: змішайте молоко, яйця, сіль та куркуму. Додайте борошно та олію. Підсмажте млинці на сухій сковорідці по 30 с з кожного боку. Кожен млинець змастіть вершковим маслом.
  5. Для соусу – подрібніть цибулю та часник, покладіть у розтоплене вершкове масло. Смажте до м’якості. Додайте вино, доведіть до кипіння.
  6. Потім додайте цукор, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх. Перемішайте і покладіть листя шпинату, готуйте 3-5 хв. Влийте вершки і тушкуйте соус ще 3 хв. Після цього перебийте до однорідності.
  7. Сформуйте пеньок: викладіть на дошку у ряд 4 млинці з напуском один на один. Зверху викладіть смужками начинку: спочатку смажені лисички, потім бринзу, білі гриби, відварену курку, мариновані опеньки.
  8. Краї млинців загорніть усередину, скрутіть в рулет, але не до кінця. Далі підкладіть ще млинців та продовжуйте викладати начинку, загортати краї та скручувати рулет. Готовий рулет поставте вертикально на тарілку.
  9. Заздалегідь відкладений млинець розділіть на 3 трикутники. Змішайте начинку, що залишилась, викладіть її на трикутники, загорніть їх в конверти і прикладіть до «пенька» з трьох сторін у вигляді коріння.
  10. Прикрасьте коріння «пенька» «землею» з підсушених подрібнених маслин. Зверху полийте шпинатним соусом та посипте їстівним мохом із панірувальних сухарів, перебитих у блендері з петрушкою. Прикрасьте листочками розмарину та маринованими грибами.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ