Рулет з курки з білими грибами: рецепт приготування

Все буде смачно

Шукайте, щоб цікавого приготувати з курки і грибів? А як щодо приготування рулету з курки та з білими грибами? Рецепт приготування покроковий ви знайдете в нашому матеріалі.

Читайте також: Рулет з гречкою, куркою та грибами: рецепт покроковий

Інгредієнти:

  • білі гриби (свіжі) – 500 г
  • білі гриби (сухі) – 10 г
  • лисички (свіжі) – 300 г
  • курка – 1 шт. (1,6-1,8 кг)
  • цибуля – 1 шт.
  • петрушка – 2 гілочки
  • часник – 1 зубчик
  • майоран сухий – 3 г
  • вершкове масло – 25 г
  • сир «гауда» – 100 г
  • сіль – 10 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • чорний перець горошком – 3 шт.
  • гвоздика – 2 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • коріандр (зерна) – 2 шт.

Читайте також: Шашлички з курки і білих грибів: рецепт приготування

Спосіб приготування:

    1. Перетріть у ступці чорний перець горошком, гвоздику, лавровий лист, зерна коріандру та сіль. Додайте перебиті на пил сушені білі гриби, перемішайте.
    2. З цілої випотрошеної курки дістаньте каркас, а також кістки з ніжок та крилець. Натріть м’ясо грибною приправою, згорніть у рулет і залиште маринуватися на 10 хв.
    3. Для начинки – почистіть та поріжте кубиком цибулю і часник, обсмажте на вершковому маслі до м‘якості. Додайте відварені та порізані кубиком гриби, майоран, сіль та чорний мелений перець. Смажте 5 хв.
    4. Потім додайте подрібнену петрушку, перемішайте і приберіть начинку з вогню. Додайте натертий сир і ще раз перемішайте.
    5. Розгорніть м‘ясо, приберіть надлишок спецій, покладіть на центр начинку, знову загорніть рулетом. Обв’яжіть рулет кулінарною ниткою, покладіть на деко з пергаментом та запікайте 1 год. 15 хв. за температури 190oC. Перед подачею приберіть нитку.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ