Профітролі з грибами: рецепт приготування

Все буде смачно

А ви знаєте, що профітролі це не тільки десерт? Їх можна приготувати ще й з грибами! Спробуйте і ми впевнені, що вам сподобається їх смак. Як приготувати профітролі з грибами? Покроковий рецепт приготування в нашому матеріалі.

Читайте також: Профітролі з яблучним мусом від Лізи Глинської

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вершкове масло – 100 г
  • яйця – 5 шт.
  • вода – 125 мл
  • молоко (2,5%) – 125 мл
  • борошно – 150 г
  • цукор – 8 г
  • сіль – 10 г

Для начинки:

  • білі гриби – 300 г
  • грузді – 300 г
  • вершкове масло – 60 г
  • бринза – 500 г
  • петрушка – 5 гілочок
  • чорний мелений перець – 3 г

Спосіб приготування:

    1. Замісіть тісто: змішайте воду, молоко, масло, сіль та цукор. Доведіть до кипіння, додайте борошно, проваріть, постійно помішуючи, 30 с.
    2. Зніміть з вогню, продовжуйте перемішувати масу впродовж 30 с, поверніть на плиту і тримайте на вогні ще півхвилини, помішуючи. Потім остудіть тісто впродовж 5 хв. та додайте по одному яйця з проміжком у 10 с.
    3. За допомогою кондитерського мішка викладіть порції тіста на деко з пергаментом. Верхівки змастіть водою. Випікайте 10 хв. за температури 210oC. Потім зменшіть температуру до 175oC та випікайте ще 20 хв. Готові профітролі залиште в духовці з відкритими дверцятами на 5 хв.
    4. Для начинки – відварені гриби наріжте кубиком, обсмажте на вершковому маслі 10 хв. Перебиту блендером бринзу розділіть на дві частини. В одну додайте подрібнену зелень, в іншу частину – підсмажені гриби та чорний мелений перець.
    5. У профітролів зріжте верхівку, покладіть начинку з грибами, потім за допомогою кондитерського мішка викладіть у формі квітки бринзу з зеленю. Накрийте начинку зрізаною верхівкою.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ