Пельмені з лісовими грибами: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати пельмені з грибами? Приготуйте звичну страву по-новому. Головне пам’ятайте – краще використовувати лісові гриби. Читайте покроковий рецепт приготування пельменів з лісовими грибами.

Інгредієнти:

  • маслюки – 600 г
  • опеньки – 200 г
  • борошно – 480 г
  • вершки (33%) – 250 мл
  • сир «гауда» – 100 г
  • cметана (20%) – 20 мл
  • яйце  – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • вода – 250 мл
  • олія – 160 мл
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 15 г

Читайте також: Рибні пельмені

Спосіб приготування:

  1. Відваріть маслюки та опеньки. Окремо подрібніть їх та обсмажте на сухих сковорідках 7-10 хв. до випаровування вологи. Додайте у кожну пательню олію та подрібнену цибулю. Обсмажте ще 10 хв. на малому вогні.
  2. До опеньок додайте сіль, до маслюків – сіль та перець. Смажте 5 хв. Маслюки перекладіть на тарілку з паперовими рушниками. Опеньки залиште у сковорідці. Дайте охолонути 25 хв.
  3. Для тіста – змішайте борошно із сіллю. Зробіть заглиблення, влийте олію та окріп, перемішайте. Додайте сметану, ще раз перемішайте та залиште на 3 хв. остигати. Потім додайте збите до однорідності яйце, замісіть еластичне тісто. Залиште під рушником на 30 хв.
  4. Притрусіть поверхню столу борошном, викладіть тісто. Злегка вимісіть його та розділіть на 3 частини. Кожну частину розкачайте у тонкий пласт. Склянкою виріжте з тіста кружечки. Залишки тіста вимісіть і повторіть розкачування та вирізання.
  5. На кружечки тіста викладіть по 1 ч. л. начинки з маслюків. Заліпіть краї тіста півколом, з´єднайте кінці. Викладіть пельмені у форму для випікання, змащену олією. Зверху викладіть рівним шаром опеньки, залийте вершками. Відправте у розігріту до 200°С духовку на 30 хв.
  6. Присипте пельмені у формі тертим сиром, випікайте ще 5 хв. Готову страву присипте подрібненою зеленою цибулею.

Читайте також: Шпиговане яловиче серце в тісті: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ