Чеський суп Кулайда: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати чеський суп Кулайда? Спробуйте його приготувати і цей суп точно стане одним з ваших улюблених. Покроковий рецепт приготування супу Кулайда читайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Як приготувати суп: топ-5 смачних перших страв від Все Буде Смачно

Інгредієнти:

  • підосичники – 300 г
  • підберезники – 300 г
  • картопля – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сметана (20%) – 80 мл
  • яйця – 3 шт.
  • вода – 2,5 л
  • борошно – 75 г
  • кмин – 5 г
  • масло вершкове – 25 г
  • перець духмяний горошком – 5 шт.
  • перець чорний горошком – 5 шт.
  • сіль – 20 г
  • лавровий лист – 3 шт.
  • оцет столовий (9%) – 20 мл

Читайте також: Суп-гуляш з чіпетками: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Почищені гриби поріжте кубиком, залийте водою, доведіть до кипіння та злийте відвар. Залийте чистою водою, посоліть та покладіть розрізану навпіл цибулину. Варіть ще 10 хв. Потім промийте, просушіть та підсмажте на сухій пательні впродовж 10 хв. до випаровування рідини.
  2. Покладіть до грибів вершкове масло, чорний та духмяний перець горошком, кмин. Перемішайте та тушкуйте ще 10 хв.
  3. Почищену та порізану кубиком картоплю покладіть в окріп, варіть 10 хв. Додайте смажені гриби та продовжуйте варити ще 20 хв. до готовності картоплі.
  4. Розведіть у теплій кип‘яченій воді сметану з борошном, влийте в каструлю, додайте сіль, чорний та духмяний перець горошком, лаврове листя. Проваріть 3 хв.
  5. Зваріть яйця пашот у воді з додаванням оцту. Викладіть на паперовий рушник. Розлийте суп по тарілках, розкладіть яйця пашот, посипте подрібненою петрушкою.

Читайте також: Крем-суп з раків: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ