Суп-гуляш з чіпетками: рецепт приготування

Все буде смачно

Як приготувати суп-гуляш з чіпетками? Ця страва з яловичого серця точно завоює увагу всієї вашої родини. А рецепт гуляшу з чіпетками ви знайдете в нашому матеріалі.

Читайте також: Бограч: рецепт покроковий

Інгредієнти:

  • яловиче серце – 600 г
  • картопля – 3 шт.
  • часник – 1 голівка
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • перець болгарський червоний – 2 шт.
  • олія – 40 мл
  • томатна паста – 90 г
  • вода – 1,25 л
  • паприка – 4 г
  • кмин – 3 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • сіль – 13 г

Для чіпеток:

  • молоко (2,5%) – 250 мл
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 100 г
  • вершкове масло  – 30 г
  • кріп – 3 гілочки
  • сіль – 3 г
  • паприка – 2 г

Читайте також: Дімляма: рецепт тіста та начинки

Спосіб приготування:

  1. Половину очищеного та промитого яловичого серця наріжте кубиком. Обсмажте 5 хв. у казані з олією. Додайте подрібнений часник та цибулю. Смажте 3 хв. Додайте томатну пасту, розведену у воді, тушкуйте 5 хв.
  2. Додайте очищений та подрібнений болгарський перець, сіль, кмин, паприку, чорний мелений перець. Тушкуйте 20 хв. під кришкою. Потім долийте 1 л води та тушкуйте ще 50 хв.
  3. Для чіпеток – у кипляче молоко додайте вершкове масло та сіль. Коли масло розійдеться – введіть борошно, розмішайте до однорідності. Зніміть з вогню, остудіть впродовж 10-15 хв.
  4. Потім додайте паприку та яйце, перемішайте. Всипте подрібнений кріп та ще раз перемішайте. Сформуйте чіпетки, відваріть впродовж 3-5 хв. до спливання на поверхню.
  5. Окремо відваріть у воді з сіллю нарізану кубиком картоплю. Додайте картоплю та чіпетки у казан, доведіть страву до кипіння. Подавайте з подрібненою зеленою цибулею та кропом.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ