Шпиговане яловиче серце в тісті: рецепт приготування

Все буде смачно

Як смачно приготувати яловиче серце? Страви з цим незвичним інгредієнтом виходять дуже смачними і точно стануть одними з ваших улюблених. Читайте, рецепт шпигуваного яловичого серця в тесті в нашому матеріалі.

Читайте також: Яловиче серце Фламбе: рецепт приготування

Інгредієнти: 

  • яловиче серце – 1,5 кг
  • свинина (задня частина окосту) – 1 кг
  • сало – 100 г
  • часник – 3 зубчики
  • олія – 80 мл
  • чорний перець горошком – 5 шт.
  • духмяний перець горошком – 3 шт.
  • зерна коріандру – 3 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 20 г

Для тіста:

  • борошно – 530 г
  • вершкове масло – 200 г
  • вода – 200 мл
  • яйця – 3 шт.
  • оцет (9%) – 5 мл
  • сіль – 3 г

Спосіб приготування:

  1. Очищене і промите яловиче серце відваріть впродовж 1 год., остудіть у бульйоні. Розкрийте серце книжкою, на внутрішній стороні зробіть надрізи.
  2. Перетріть у ступці чорний та духмяний перець горошком, зерна коріандру, сіль, олію та подрібнений часник. Натріть цією масою серце, залиште на 10 хв. Потім вставте у розрізи слайси сала.
  3. Шматок свинини розріжте та розкрийте книжкою, відбийте. Натріть сіллю та перцем. Викладіть на свинину шпиговане яловиче  серце, згорніть рулетом, обв´яжіть кулінарною ниткою та загорніть у фольгу.
  4. Запікайте у розігрітій до 180°С духовці 1 год. Розгорніть фольгу, зріжте нитки. Поставте миску з рулетом на лід.
  5. Приготуйте тісто: збийте яйця до легкої піни, додайте воду, ще раз збийте. Додайте оцет, сіль та борошно. Замісіть тісто, зберіть у кулю, поставте у холодильник на 1 год.
  6. Далі – розкачайте тісто у прямокутний пласт. Одну половину пласта присипте борошном, на нього натріть підморожене масло, знову присипте борошном. Накрийте другою половиною пласта та знову розкачайте у пласт прямокутної форми.
  7. Складіть тісто вчетверо, знову розкачайте. Повторіть так 8 разів. Останній раз складіть тісто вчетверо і відправте у холодильник на 50 хв. Після цього розкачайте у круглий пласт. Викладіть по центру рулет з серця та свинини, краї тіста зберіть над рулетом, формуючи складки. Залишки тіста зріжте.
  8. Для оздоблення – змішайте борошно, сіль, олію та воду, замісіть еластичне тісто. Розкачайте у круглий пласт. Відріжте кілька смужок. На частині смужок зробіть насічки вздовж однієї зі сторін. Половину залиште з бахромою, з другої половини скрутіть троянди.
  9. Зі смужок, що залишилися, зробіть косичку. З тіста, що залишилось, зробіть листячко.
  10. Перекладіть рулет у тісті на деко з пергаментом. Прикрасьте заготовками з прісного тіста. Змастіть збитим яйцем. Запікайте у розігрітій до 180°С духовці 45 хв.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ