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
Яловиче серце в тесті: рецепт покроковий | Все буде смачно
PHNjcmlwdCBkYXRhLW91dHN0cmVhbS1pZD0iMTI0OSINCmRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWZvcm1hdD0iZnVsbHNjcmVlbiIgZGF0YS1vdXRzdHJlYW0tc2l0ZV9pZD0iU1RCX0Z1bGxzY3JlZW4iIGRhdGEtb3V0c3RyZWFtLWNvbnRlbnRfaWQ9InNtYWNobm8uc3RiLnVhIiBzcmM9Ii8vcGxheWVyLnZlcnRhbWVkaWEuY29tL291dHN0cmVhbS11bml0LzIuMDEvb3V0c3RyZWFtLXVuaXQubWluLmpzIj48L3NjcmlwdD4=

Шпиговане яловиче серце в тісті: рецепт приготування

Все буде смачно

Як смачно приготувати яловиче серце? Страви з цим незвичним інгредієнтом виходять дуже смачними і точно стануть одними з ваших улюблених. Читайте, рецепт шпигуваного яловичого серця в тесті в нашому матеріалі.

Читайте також: Яловиче серце Фламбе: рецепт приготування

Інгредієнти: 

  • яловиче серце – 1,5 кг
  • свинина (задня частина окосту) – 1 кг
  • сало – 100 г
  • часник – 3 зубчики
  • олія – 80 мл
  • чорний перець горошком – 5 шт.
  • духмяний перець горошком – 3 шт.
  • зерна коріандру – 3 г
  • чорний мелений перець – 6 г
  • сіль – 20 г

Для тіста:

  • борошно – 530 г
  • вершкове масло – 200 г
  • вода – 200 мл
  • яйця – 3 шт.
  • оцет (9%) – 5 мл
  • сіль – 3 г

Спосіб приготування:

  1. Очищене і промите яловиче серце відваріть впродовж 1 год., остудіть у бульйоні. Розкрийте серце книжкою, на внутрішній стороні зробіть надрізи.
  2. Перетріть у ступці чорний та духмяний перець горошком, зерна коріандру, сіль, олію та подрібнений часник. Натріть цією масою серце, залиште на 10 хв. Потім вставте у розрізи слайси сала.
  3. Шматок свинини розріжте та розкрийте книжкою, відбийте. Натріть сіллю та перцем. Викладіть на свинину шпиговане яловиче  серце, згорніть рулетом, обв´яжіть кулінарною ниткою та загорніть у фольгу.
  4. Запікайте у розігрітій до 180°С духовці 1 год. Розгорніть фольгу, зріжте нитки. Поставте миску з рулетом на лід.
  5. Приготуйте тісто: збийте яйця до легкої піни, додайте воду, ще раз збийте. Додайте оцет, сіль та борошно. Замісіть тісто, зберіть у кулю, поставте у холодильник на 1 год.
  6. Далі – розкачайте тісто у прямокутний пласт. Одну половину пласта присипте борошном, на нього натріть підморожене масло, знову присипте борошном. Накрийте другою половиною пласта та знову розкачайте у пласт прямокутної форми.
  7. Складіть тісто вчетверо, знову розкачайте. Повторіть так 8 разів. Останній раз складіть тісто вчетверо і відправте у холодильник на 50 хв. Після цього розкачайте у круглий пласт. Викладіть по центру рулет з серця та свинини, краї тіста зберіть над рулетом, формуючи складки. Залишки тіста зріжте.
  8. Для оздоблення – змішайте борошно, сіль, олію та воду, замісіть еластичне тісто. Розкачайте у круглий пласт. Відріжте кілька смужок. На частині смужок зробіть насічки вздовж однієї зі сторін. Половину залиште з бахромою, з другої половини скрутіть троянди.
  9. Зі смужок, що залишилися, зробіть косичку. З тіста, що залишилось, зробіть листячко.
  10. Перекладіть рулет у тісті на деко з пергаментом. Прикрасьте заготовками з прісного тіста. Змастіть збитим яйцем. Запікайте у розігрітій до 180°С духовці 45 хв.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ