Салат з яловичим серцем: рецепт приготування

Все буде смачно

Рецепт салату з яловичого серця ви знайдете в нашому матеріалі. Готується страва хоч і довго, але абсолютно не складно і виходить справжня смакота. Покроковий рецепт салату з яловичого серця читайте прямо зараз.

Читайте також: Салат з качиної грудки з полуничним соусом

Інгредієнти:

  • яловиче серце – 600 г
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • чорнослив – 100 г
  • лимон – 1 шт.
  • маслини – 100 г
  • яйця – 1 шт.
  • олія – 100 мл
  • гірчиця (соус) – 5 мл
  • зернова гірчиця – 5 мл
  • оцет (9%) – 20 мл
  • цукор – 4 г
  • вода – 40 мл
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець духмяний горошком – 3 шт.
  • сіль – 6 г

Читайте також: Теплий печінковий салат з яйцем-пашот

Спосіб приготування:

  1. Половину очищеного та промитого серця викладіть на марлю, складену у 4 шари, натріть сіллю. Загорніть серце у марлю, перекладіть у зіп-пакет, витисніть повітря та залиште на 1 добу в холодильнику.
  2. Потім промийте та залийте на 3 год. чистою водою. Після цього відваріть впродовж 1 год. з лавровим листом та духмяним перцем горошком. Залиште у бульйоні для остигання на 30 хв. Потім наріжте соломкою.
  3. Нарізану півкільцями цибулю замаринуйте на 10 хв. у суміші води, оцту, солі та цукру. Відкиньте на сито.
  4. Для заправки – жовток збийте з цукром, сіллю та гірчицею. Поступово влийте тонкою цівкою олію, продовжуючи збивання. Потім додайте лимонний сік та білок. Збийте і додайте подрібнені маслини та зернову гірчицю, перемішайте.
  5. Викладіть шарами у кулінарне кільце подрібнений чорнослив, цибулю, терту моркву та шматочки серця, змащуючи кожен шар заправкою. Зніміть кільце з салату.


Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ